Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министар Вулин посетио будуће форензичаре у Хемијско-технолошкој школи

20.12.2021.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас после обиласка Хемијско- технолошке школе у Суботици да ће Министарство унутрашњих послова кроз стипендирање и запошљавање младе и талентоване деце наставити да улаже у будућност Србије и ове институције.

14759_1.jpg

„Министарство унутрашњих послова бори се за кадрове. Бори се сада, бори се и у средњим школама, бори се и на факултетима. Покренули смо процес стипендирања деце која ће једног дана радити у МУП-у и ми следимо оно што је зацртао председник Србије Александар Вучић, да се школујемо уз рад и да се боримо за то да што више деце остане у нашој земљи и да раде оно за шта су се школовали“, истакао је министар Вулин.
 
Форензичари су, како је нагласио, потребни Министарству унутрашњих послова и свако дете које заврши ову средњу школу може одмах да буде запослено у полицији или да настави даље образовање кроз Kриминалистичко-полицијски универзитет и на тај начин усаврши и унапреди своје знање.
 
„Будућност Министарства унутрашњих послова и наше земље зависи од тога колико будемо улагали у образовање наших младих генерација. Kао министар унутрашњих послова бескрајно сам поносан када видим ентузијазам ове деце, када видим колико њих жели да остане овде, колико њих жели да ради у полицији, да служи својој држави и свој живот да проведе у јединој земљи коју могу да зову својом домовином“, нагласио је министар полиције Вулин. 
 
Министар Вулин се захвалио граду Суботици што је разумео и подржао формирање овог  образовног профила, а посебну захвалност изразио је просветним радницима који улажу своје знање и ентузијазам у образовање младих.
 
Градоначелник Суботице Стеван Бакић захвалио се министру Вулину на посети, као и Министарству унутрашњих послова на подршци и поверењу које је дало и указало за увођење новог образовног профила. 

„Град Суботица је такође подржао овај нови образовни профил, зато што је граду и овој власти циљ да што више младих, перспективних и образованих људи по завршетку школе остане у држави Србији", истакао је градоначелник Бакић. 

14759_2.jpg

Директор Хемијско-технолошке школе у Суботици Никола Матковић истакао је да посета министра унутрашњих послова Александра Вулина има огроман значај јер представља први корак сарадње у смислу повезивања послодаваца, средњих стручних школа и ученика.