Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављен дочек Нове године на Тргу слободе и концерт у Великој већници Градске куће

22.12.2021.

„Суботичка локална самоуправа и Туристичка организација Града Суботице  ове године донеле су одлуку да за своје суграђане и госте организују на тргу дочек Нове године. У новогодишњу ноћ, као што сте већ имали прилике да чујете, увешће нас од 22.30 ОК бенд. Предвиђено је да програм  траје до један сат иза поноћи. И нову 2022. годину дочекаћемо уз ефектан ватромет и звуке композиције 'На лепом плавом Дунаву'. Валцер је предвиђен тачно у поноћ. Увертиру у новогодишњи програм представља концерт у Великој већници у Градској кући, где ће љубитељи класичне музике моћи да уживају у Новогодишњем гала концерту Суботичког симфонијског оркестра, који је предвиђен за 26. децембар, од 20 часова“, рекла је координатор Радне групе за организовање прославе дочека нове 2022. године, Јасмина Стевановић, на данашњој прес-конференцији и Mедија-центру у Градској кући.

14808_1.jpg 

У суботичку празничну идилу, додала је, уклопиле су се и новогодишњим декорацијама украшене дрвене кућице традиционалног зимског божићно-новогодишњег вашара, који већ две седмице суграђанима и гостима Суботице нуди све оно што подразумевају предстојећи празници.

„Традиционални Зимски вашар 'Winterfest', који ове године слави свој јубилеј, јер се организује десети пут по реду, биће  отворен и у новогодишњој ноћи. Искористила бих ову прилику да похвалим и да се захвалим свим основним школама и њиховим наставницима који су се радо одазвали нашој идеји да на овогодишњем зимском вашару активно учествују  и хуманитарним активностима оплемене ову манифестацију“, истакла је Јасмина Стевановић.

Централни градски трг ће, нагласила је, и ове, као и свих претходних година, бити обезбеђен и ограђен и у том ограђеном простору неће бити дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и употреба пиротехничких средстава.

Кристина Mате је, у име Суботичког симфонијског оркестра, изјавила да ће на Новогодишњем концерту, који се одржава 26. децембра 2021. године од 20. 00 часова у Великој већници Градске куће, солисти бити Јелена Кончар – мецосопран и Викторија Курина – виолина.

„На програму ће бити дела класичних композитора, а то су Јохан Штраус, Јан Сибелијус, Гаетано Доницети, Пабло де Сарасате, Петар Иљич Чајковски, Жорж Бизе. Дирегинт ће бити Дејан Савић, а концерт мајстор виолиниста Милош Николић. Захвални смо Градској управи и градоначелнику Суботице Стевану Бакићу што подржавају рад Суботичког симфонијског оркестра“, навела је Кристина Мате.

Директор Туристичке организације Града Суботице Александар Медаковић је казао да ће Туристички информативни центар радити у четвртак, 23. децембра, и петак, 24. децембра од 8.00 до 16.00 часова, и да ће грађани у том временском периоду моћи да преузму карте за Новогодишњи гала концерт Суботичког симфонијског оркестра по цени од 1.000 динара.