Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Гребани асфалт постављен и у улицама у МЗ „Жељезничко насеље“

22.12.2021.

„Изузетно ме радује што смо ове године успели да обезбедимо велику  количину гребаног асфалта од Јавног предузећа 'Путеви Србије'. Укупно је обезбеђено 5.000 тона асфалта који се сада уграђује у многим месним заједницама на територији нашег града. Програм је почео 2018. године и од тада до данас, дакле током четири протекле године, то јавно предузеће укупно нам је донирало око једанаест и по хиљада тона гребаног асфалта којим смо обезбедили боље услове за саобраћај на територији града Суботице, посебно у приградским насељима, у укупној дужини од више од 22 километра“, изјавио је данас заменик градоначелника Суботице Имре Керн, након обиласка радова на постављању гребаног асфалта у улици Косте Трифковић, на подручју Месне заједнице „Жељезничко насеље“.

14809_1.jpg 

Уз изражавање захвалности Јавном предузећу „Путеви Србије“ на донацији гребаног асфалта, Керн је навео да постављени гребани асфалт много значи за житеље приградских месних заједница „Ново село“, „Пешчара“, „Зорка“, „Келебија“, „Жељезничко насеље“, „Радановац“, „Мали Радановац“, „Палић“, „Хајдуково“, „Бачки виногради“ и „Чантавир“.

„Бајмок је следеће несеље у коме ће се постављати гребани асфалт, тако да можемо да кажемо да су, практично, обухваћене све месне заједнице и мислим да је то велика олакшица за грађане. Надам се да ће идуће године почети и реализација програма 'Чиста Србија'. Многе од ових улица ће добити канализацију, па ћемо имати прилику да их асфалтирамо“, нагласио је Имре Керн, и додао да је за ову сврху из буџета Града Суботице издвојено 5,5 милиона динара намењених за утовар, транспорт и уградњу гребаног асфалта, као и за плаћање ПДВ-а на донацију.

14809_2.jpg

Председник Савета МЗ „Жељезничко насеље“, Клаудио Месарош, изјавио је како је гребаним асфалтом ових дана  урађено 13 улица у тој месној заједници и да је једна од њих улица Косте Трифковића.

„Грађани су пре неколико месеци тражили да се ова улица поправи, ударне рупе су биле бројне и велике и аутомобили су се кварили, нарочито оптика. Захваљујем се Градској управи, господину Керну и Жужани Магоши на помоћи у решавању овог проблема. Драго ми је што грађани 'Жељезничког насеља' више неће ићи по рупама и блату“, рекао је Месарош.

Обиласку радова на постављању гребаног асфалта у улици Косте Трифковић присуствовали су и помоћник градоначелника за област остваривања заједничких интереса и потреба грађана и сарадње са месним заједницама, Жужана Магоши, и Елвира Борош, одборник Скупштине града Суботице.

14809_3.jpg