Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 18. седница Скупштине града Суботице

20.01.2022.

На 18. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 15 тачака дневног реда. Одборници су, већином гласова, донели решења о давању сагласности на програме пословања за 14 предузећа – 12 јавних и јавно комуналних предузећа и два друштва са ограниченом одговорношћу – за 2022. годину.

 14909_1.jpg

Председник Одборничке групе „Александар Вучић – за нашу децу“, Вељко Војнић, изјавио је, обраћајући се са скупштинске говорнице, да су програми пословања урађени квалитетно и у складу са Уредбом Владе Србије, усвојеном половином октобра прошле године, којом су утврђени елементи годишњег програма за 2022. годину, заједно са смерницима и обавезним обрасцима.

14909_3.jpg

„Посебно бих похвалио што се имплементира Закон о родној равноправности, што се имплементирају повећање зарада и кад је у  питању минимална зарада, али и повећање које из године у годину расте, а све у  складу са пројекцијом Владе Србије, Министарства  финансија и уредбама Владе Републике Србије. Оно што такође треба похвалити јесте да се смањују расходи за специјалне намене, јер у том случају остаје више средстава за извршење основне делатности наших предузећа у јавном сектору чији је циљ да пруже што квалитетнију и што бољу услугу нашим грађанима“, нагласио је, између осталог, Вељко Војнић.

Програме рада јавних и јавно комуналних предузећа и два друштва са ограниченом одговорношћу подржали су и одборници из редова Савеза војвођанских Мађара, сматрајући да су, како је навео председник Одборничке групе СВМ-а Јанош Нагел, темељно припремљени и да су планирана пословања која ће задовољити потребе грађана Суботице.

 14909_4.jpg

- Расправа о овој тачки дневног реда је веома битна, тим пре што обим буџета града Суботице за 2022. годину износи нешто више од 7,5 милијарди динара, а укупан обим средстава којима располаже ових 14 предузећа 6,5 милијарди динара. То је огроман износ и сва јавна предузећа и оба друштва са ограниченом одговорношћу су предвидела неопходне инвестиције. Сви су позитивно пословали у 2021. години, што значи да су програми пословања добро припремљени. Верујем да ће тако бити и ове године. Јавно предузеће ‘Суботица-транс’ једини је изузетак, оно негативне пословне резултате бележи од 2020. године, али такво њихово пословање није резултат лошег рада руководства и запослених у том предузећу, већ чињенице да је њихова делатност највише погођена пандемијом корона вируса”, истакао је Јанош Нагел.

14909_5.jpg