Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао додели награда најбољим тренерима у акцији РТВ „Yueco“

22.01.2022.

Радио-телевизија „Yueco“ прогласила је, по 23. пут, најбоље тренере на нивоу града Суботице и Републике Србије. По оцени спортских новинара ове медијске куће, најбољи тренер у 2021. години на локалном нивоу је шеф Стручног штаба ЖФК „Спартак“ Борис Арсић, тренер са најбољим резултатима Веселин Ракочевић (Тенис клуб „Спартак“), а најбољи тренер у раду са млађим категоријама Петар Копуновић (Женски ватерполо клуб „Спартак“), док су селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић и селектор теквондо репрезентације Србије Драган Јовић најбољи тренери на републичком нивоу. Специјално признање „Yueco“ телевизије у оквиру традиционалне акције „Најбољи  тренери“ припало је националном тренеру у Карате федерацији Србије Роксанди Атанасов, а награда за истакнутог спортског радника прослављеном рвачу и тренеру Сретену Дамњановићу који сада обавља функцију спортског директора Рвачког клуба „Спартак“ и „Војвођанске рвачке академије“ у Кањижи. Свечаној додели признања, одржаној данас у хотелу „Форум”, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, након обраћања присутнима, уручио награду селектору Дејану Савићу.

14912_1.jpg 

Градоначелник Бакић је, том приликом, рекао да је „Yueco“ телевизија један од симбола Суботице, а признање које је покренула и које одржава на највишем нивоу већ 23 године веома значајно за овај град, посебно када окупља у њему и најуспешније спортске стручњаке Србије.

„Протекла година била је период великих успеха за суботички спорт, током које смо заиста потврдили да смо 'град спорта'. Имао сам у 2021. много прилика да, као градоначелник, будем гост на сјајним спортским манифестацијама, честитам победницима и уручујем награде. Најзначаније од свега, имао сам много квалитетних разговора са спортским радницима, тренерима и управама, како бисмо, у сарадњи са Спортским савезом града Суботице, надлежним покрајинским секретаријатом и републичким министарством, чинили све што можемо да унапређујемо услове за рад, како појединачних такмичара, тако и спортских колектива“, навео је Бакић.

14912_2.jpg

Уз истицање да му је пуно срце када овде види представнике и тренере три спортске породице СДЖ „Спартак“ – Бојана Арсића из женског фудбалског клуба, Веселина Ракочевића из тенис клуба и Петра Копуновића из женског ватерполо клуба, градоначелник Бакић је казао да смо сви поносни и на суботичку легенду Сретена Дамњановића који је много дао рвању и Суботици.

„Честитам свим добитницима признања, а моја је велика част данас да уручим признање за најбољег тренера селектору наше ватерполо репрезентације Дејану Савићу, који је већ проглашен за најбољег ватерполо тренера на свету. Дејан је, током година, свима нама донео много радости, поноса и вере у нашу Србију када нам је било најпотребније. Одличје које ће сада примити је скроман знак захвалности и признања које му додељује једна суботичка редакција, као представник свих Суботичана, са надаом да ће заузети место међу најсјајнијим европским, светским и олимпијским медаљама које нам је донео“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

14912_3.jpg

Након емитовања краћег филма о награђенима, уредница Спортске редакције РТВ „Yueco“ Данијела Пинтер уручила је признања најбољим тренерима. Уместо службено одсутног шефа струке ЖФК „Спартак“ Бориса Арсића награда је предата његовом брату, генералном секретару овог клуба Бојану Арсићу. Драгану Јовићу и Роксанди Атанасов, који такође нису могли да присуствују данашњој свечаности, признања ће бити накнадно уручена.

14912_4.jpg 

Награђени тренери захвалили су се Спортској редакцији РТВ „Yueco“ на додељеним признањима. Уз истицање да му је част што је после пет година поново награђен овим признањем, Дејан Савић је рекао да се у Суботици осећа како код своје куће и да верује да ће награду „Yueco“ телевизије примити и после Олимпијских игара у Паризу.

 14912_5.jpg

Данашњој свечаности присуствовали су и почасни председник Фудбалског савеза Србије и Почасни грађанин Суботице, Томислав Караџић, члан Градског већа задужена за област спорта и омладине Наташа Алексић, генерални секретар Спортског савеза Суботице Дејан Вуковић, директор РТВ „Yueco“ Јожеф Пинтер и бројни други гости.