Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић честитао школску славу Савиндан

27.01.2022.

Овим путем желим да обавестим суботичку и ширу јавност, да сам оболео од заразне болести ковид 19, што је потврдио тест који сам урадио јуче. Налазим се на кућном лечењу, немам повишену температуру али могу свим суграђанима да потврдим да и овај, по оцени многих стручњака, блажи сој вируса корона, носи са собом велике изазове и потешкоће за наше здравље.

14920_1.jpg 
 
Један сам од великог броја људи који се на дневном нивоу заразе у нашем граду и земљи. Моја је нада да овако масовно ширење блаже варијанте вируса означава почетак краја пандемије али једино у шта можемо бити сигурни је да је притисак на наш Дом здравља и Општу болницу огроман и да је клиничка слика оних људи, попут мене, који су искористили могућност да се три пута вакцинишу, знатно блажа. 
 
Апелујем зато на оне који су здрави, да приступе вакцинацији, што ће им значајно помоћи да последице евентуалне заразе буду што блаже за њих, њихове ближње и здравствени систем.
 
Извињавам се свим установама и појединцина са којима сам требао да се састанем, као и организаторима манифестација на које сам био позван да присуствујем, што то нећу бити у прилици да учиним. 
 
Поштујмо мере заштите, приступимо вакцинацији и чувајмо једни друге и наше здравствене раднике. 
 
Желећи најпре добро здравље свим суграђанима, користим прилику да суботичким ученицима, студентима и просветним радницима, честитам школску славу и државни празник - Светог Саву.
 
Срећан Савиндан! Живела Суботица! Живела Србија!