Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржано Херцеговачко вече

05.02.2022.

У оквиру обележавања Дана Завичајног удружења „Херцеговина“, вечерас је у ресторану „Мала гостиона“ на Палићу одржано девето по реду Херцеговачко вече. Ова традиционална манифестација окупила је велики број учесника и гостију из Источне Херцеговине које је у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име поздравио члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић, истичући да ће завичајна удружења и овакви скупови организовани са циљем да се очува традиција и негује култура завичаја и убудуће имати подршку суботичке локалне самоуправе.

 14953_1.jpg

У оквиру традиционалног окупљања Херцеговаца, потомака и пријатеља Херцеговине, приређен је пригодан културно-забавни програм у коме су учествовали песник Благоје Баковић, гуслар Славко Јекнић, глумац Јован Јовановић, Певачка хорска група „Мироносице“, OКУД Младост, вокална солисткиња Нина Станковић и „Боле бенд“.

Оснивачка Скупштина Завичајног удружења „Херцеговина“ одржана је у Бачком Душанову, 26. јануара 2014. године, а прва приступна конвенција 15. фебруара, у Суботици. Дан Удружења је 15. фебруар, док је 21. септембар Мала госпојина - крсна слава Удружења.