Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављен Конкурс за финансирање организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби

09.02.2022.

У Медија-центру у Градској кући данас је најављен Конкурс за финансирање пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у 2022. години на територији града Суботице који ће бити расписан у четвртак, 10. фебруара 2022. године. О прошлогодишњим резултатима и појединостима из овогодишњег конкурса представнике медија упознале су председница Комисије за вредновање и рангирање поднетих пријава и евалуацију реализованих активности по овом конкурсу, Чила Голи, и секретарка Секретаријата за привреду, локалани економски развој и туризам, Андреа Кикић.

 14960_1.jpg

На конференцији је истакнуто да је максималан износ за који удружења могу да конкуришу 250.000 динара и да ће по овом конкурсу укупно бити додељено 2,5 милиона динара.

„На располагању смо и прошле године имали исти износ и удружења цивилног друштва могла су да аплицирају на максималан износ од 250.000 динара. Имали смо 17 пријава и сва удружења су подржана. Анализирајући која су то удружења, закључили смо да су се пријавили они који имају вишегодишње, традиционалне манифестације на територији града. Позивам нова удружења, оне са  мање искуства да учествују на градским конкурсима с обзиром на то да није тешка процедура конкурисања, а обрасци и прилози су једноставни. Осим тога, сарадници Секретаријата су увек спремни да објасне све недоумице око конкурисања“, рекла је Чила Голи.

 14960_2.jpg

Она је истакла да су сви учесници прошлогодишњег конкурса оправдали своје пројекте и да су поднели  потребне извештаје до 31. децембра.

Према речима Андрее Кикић, конкурс ће бити отворен 15 дана, што значи да се пријаве очекују до 25. фебруара, до када може да се поднесе пријава на конкурс кроз писарницу Града или путем Поште.

Навела је како ће текст Конкурса и образац пријаве од сутра моћи да се преузму са званичног сајта Града Суботице, одељак Конкурси и огласи.

 14960_3.jpg

„У питању је конкурс који је искључиво намењен невладиним организацијама и може да се аплицира  са предлозима пројеката који ће се реализовати од 10. фебруара до 15. децембра 2022. године, дакле са  манифестацијама које ће се одржати током ове године“, нагласила је Андреа Кикић.