Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављена двадесета седница Скупштине града Суботице

02.03.2022.

„Скупштина града Суботице сутра ће одржати 20. редовну седницу, са укупно 25 тачака дневног реда. Састао сам се са шефовима одборничких група и замолио их да се атмосфера из предизборне кампање не преноси на ову седницу како би сутрашње заседање било достојно и Суботице, и градске скупштине“, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 20. седнице Скупштине града која је заказана за четвртак, 3. март 2022. године, са почетком у 9.00 часова.

 14997_1.jpg

Уз истицање да ће се на сутрашњој седници приступити процесу израде Плана развоја Града Суботице за период од 2023. до 2032. године, односно наредних десет година, он је казао да је рок за израду тог развојног плана 23. децембар 2022. године.

„План развоја Града Суботице треба да обухвати и развој инфраструктуре, и заштиту животне средине, и социјална и привредна питања, и све друго што је битно за развој нашег града. Мислим да развој железнице и прерастање 'Ипсилон' крака у ауто-пут, као и мере за заштиту животне средине стварају солидну основу за развој града, а план развоја града треба да садржи и конкретне мере и конкретне акције“, рекао је др Балинт Пастор.

Навео је да ће једна од тачака дневног реда бити и доношење Решења о доношењу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Суботице за 2022. годину.

„Овде је најбитније да ће се на основу ове одлуке моћи да распишу три конкурса за пољопривредне произвођаче намењена за суфинансирање камате на кредите, контролу плодности земљишта и одржавање сеоских манифестација. Реч је о конкурсима који се сваке године расписују и врло брзо након доношења те одлуке они ће бити расписани. Укупна вредност тих конкурса је седам милиона динара“, нагласио је др Балинт Пастор.

 14997_2.jpg

Поред тога, додао је, усвојиће се и извештаји о раду фондова и фондација, као и овогодишњи финансијски програми фондова и фондација чији је оснивач Град Суботица.

„На дневном реду сутрашње седнице Скупштине града наћи ће се и нека персонална питања. Издвојио бих именовање чланова надзорних одбора свих јавних и јавно комуналних предузећа, пошто су истекли мандати. Сматрам да је јако битно да Скупштина града о свему одлучује благовремено, да се не касни и не одуговлачи. Тим принципом водили смо се и током претходних годину и по дана и трудићемо са да тако буде и убудуће“, поручио је др Балинт Пастор.