Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на изградњи коловоза у улици Сивачки пут

10.03.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је, заједно са чланом Градског већа Срђаном Самарџићем и директором Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Огњеном Голубовићем, обишао завршне радове на изградњи коловоза у улици Сивачки пут, у суботичкој Месној заједници „Мали Бајмок“. Градоначелник Бакић је, том приликом, изјавио да је веома задовољан квалитетним радом извођача, компаније „Војпут“, и да му је изузетно драго што је за радове вредне скоро 18 милиона динара ангажовано суботичко предузеће.

 15013_1.jpg

„Грађани овог дела града дуго су чекали овај тренутак и ускоро ће овде бити 570 метара асфалта и комплетно саобраћајно уређење. Када завршимо овај посао, планирамо да урадимо кружни ток на укрштању са Батинском и Мачванском улицом и продужење ка Индустријској зони ’Мали Бајмок’, чиме ће се створити услови за њен даљи развој, а Сомборски пут ће се значајно растеретити“, рекао је Бакић.

Истакао је да су јуче завршени радови на изградњи коловоза у улици Ђерђа Доже у Хајдукову, и најавио да ће током марта бити завршени радови на асфалтирању Јасеновачке и Цветне улице на Палићу, Рударске у Месној заједници „Александрово“ и Луке Ботића у Месној заједници „Дудова шума“, као и улице Други виногради у Месној заједници „Чантавир“.

„Укупна вредност ових радова је 76 милиона динара, које смо обезбедили за скоро три километра нових улица. То нам је омогућио одговоран и озбиљан однос према градским финансијама, због чега имамо реалан и на потребе грађана усмерен буџет“, нагласио је градоначелник Бакић.

15013_2.jpg 

Додао је да се у наредном периоду очекује почетак извођења радова на рехабилитацији коловоза и проширењу улице Пролетерских бригада, а, како је рекао, обнављаће се и улице Јована Микића и Арсенија Чарнојевића.

„Град је аплицирао код покрајинског Фонда за капитална улагања за изградњу већег броја улица, у вредности од 170 милиона динара и ту се надамо подршци нашим квалитетним пројектима. За изградњу било које улице или реализацију неког пројекта, не само у нашем граду, потребна је снажна Србија“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

15013_3.jpg

Огњен Голубовић је рекао да је изградња коловоза у улици Сивачки пут значајна за град Суботицу, између осталог и због тога што се поред ове саобраћајнице налазе парцеле на којима је планирано ширење Индустријске зоне „Мали Бајмок“ и измештање Кванташке пијаце из центра Суботице.

 15013_4.jpg