Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министар Вања Удовичић посетио Суботицу

11.03.2022.

У оквиру акције редовних обилазака локалних самоуправа и опремања школских фискултурних сала широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом и градоначелником Суботице Стеваном Бакићем, посетио суботичку Основну школу „Свети Сава“, а након тога обишао је и Спортско-рекреативни центар „Прозивка“ где је присуствовао тренингу Пливачког клуба „Спартак-Прозивка“. Удовичић је, тим поводом, изјавио да је циљ данашње посете да се покаже да се тимским, заједничким радом може све да уради, као и да на лицу места чује са којим изазовима се суочавају локални спортски колективи.

 15014_1.jpg

„Желимо да разговарамо са спортистима и представницима клубова, да видимо како можемо да унапредимо систем школског спорта и како да омогућимо да деца имају право на бесплатно бављење спортом да бисмо проширили нашу базу и омогућили свим грађанима да у овим изазовним временима имају најадекватније услове за бављење спортом. Данас смо донирали комплет спортске опреме и реквизите  једној суботичкој основној школи и то је пета школа у овом граду која је добила опрему од почетка овог пројекта у оквиру кога обнављамо спортску опрему и реквизите за фискултурне сале широм Србије“, рекао је министар Удовичић.

Истакао је да једна трећина фискултурних сала данас има обновљене спортске реквизите и спортску опрему, и навео да се донација састоји од голова са мрежама, кошева са таблама, мрежа за одбојку, као и 40 лопти, по десет за четири колективна спорта.

„На тај начин желимо да омогућимо да деца у основним школама имају најбоље услове за часове физичког васпитања, с тим да су фискултурне сале и места где локални клубови обављају своје спортске активности, тако да на тај начин помажемо и развој локалних спортских колектива“, казао је Удовичић.

15014_2.jpg

Он је изразио захвалност градоначелнику Суботице Стевану Бакићу зато што је, како је рекао, у врх својих приоритета поставио посвећеност и однос према младима и спорту.

„О томе сведочи и податак да је више од 280 милиона динара на годишњем њивоу опредељено за развој омладинске политике и спорта, али и велики број олимписких медаља које су освојили спортисти из овог града, проносећи на тај начин славу и Суботице, и АП Војводине, и наше земље. То, истовремено, показује да се из сваке спортске средине може доћи до врхунских спортских резултата“, нагласио је министар Вања Удовичић.

Градоначелник Бакић је истакао да је министар омладине и спорта Вања Удовичић данас обрадовао ученике ОШ „Свети Сава“, децу из Александрова, Бикова и других насеља која је похађају, тако што је школи уручио опрему за рукомет и кошарку, укључујући монтажне голове и кошеве, укупне вредности 450.000 динара.

„Сада ће отворени рукометни терен у овој школи, у чију обнову је Град Суботица, заједно са Покрајином, уложио преко три и по милиона динара бити у пуној функцији. Капацитети фискултурне сале ће такође бити проширени новим кошевима, а у њу смо, такође са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину уложили око три милиона динара“, навео је градоначелник Бакић.

15014_3.jpg

Kазао je да се данас осећао поносно док је слушао о свим успесима Пливачког клуба „Спартак-Прозивка“, основаног 2012. године, који окупља више од 260 чланова у свим узрасним категоријама и који остварује запажене резултате.

„Управо док разговарамо овде, најбољи пливачи овог клуба учествују на Отвореном првенству Србије које траје од данас до 13. марта, а не недавно одржаној Лиги младих пливача Војводине, клуб је заузео друго место у укупном пласману, са чак 29 медаља, од којих су 12 златне. Искористио бих ову прилику да се захвалим министру Удовичићу и покрајинском секретару Басти на данашњој посети и да пожелим Пливачком клубу ’Спартак-Прозивка’ још више успеха на предстојећим такмичењима. Ово је још један доказ да Град Суботица, у сарадњи са свим нивоима власти, предузима све како би се створили што бољи услови за бављење спортом у нашем граду“, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

 15014_6.jpg

У име Пливачког клуба „Спартак-Прозивка“ министру Удовичићу, покрајинском секретару Басти и градоначелнику Бакићу, захвалио се Бојан Рашковић, тренер у ПК „Спартак-Прозивка“. Бојан Рашковић је, иначе, био стипендиста Фонда за младе таленте и најбољи студент Факултета спорта и физичког васпитања, Универзитета у Новом Саду.

 15014_5.jpg