Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворени Дани грађевинарства

15.03.2022.

У организацији Политехничке школе и Грађевинског факултета данас су, у просторијама Грађевинског факултета, почели пети Дани грађевинарств. Ову дводневну манифестацију, у оквиру које ће ученици завршних разреда основних и средњих школа имати прилику да се упознају са грађевинском струком, у име суботичке локалне самоуправе и градоначелника Стевана Бакића отворио је члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић.

15021_1.jpg 

Он је, том приликом, истакао да је ово начин да се скрене пажња на једну племениту област деловања, на грађевинарство, које је Суботицу са прелепим грађевинама учинило препознатљивом и аутентичном у земљи и свету.

„Град Суботица придаје велику важност сарадњи образовних институција и привреде и препознавању потреба и одговору на захтеве привреде, а кроз данашњи догађај посебно грађевинске делатности. Поносимо се и увек истичемо одличне услове за образовање кадрова у Политехничкој школи и на Грађевинском факултету“, нагласио је Самарџић.

15021_2.jpg 

Уз истицање да ове две институције пружају услове за формално образовање занатлија, техничара и академски образованих врхунских стручњака, он је подсетио и на важан процес неформалног образовања одраслих и могућностима препознавања стечених компетенција кроз признавање претходног учења.

Присутним представницима грађевинских компанија, пројектних бироа, произвођача грађевинских материјала, ученицима и студентима обратили су се  и директор Политехничке школе, Исо Планић, и декан Грађевинског факултета у Суботици, др Милан Трифковић.

 15021_3.jpg