Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti i izvještaji

Veži pojas - sačuvaj život

24.05.2016.

PRIOPĆENJE


Obavještavamo građane Subotice da će dana 28. svibnja 2016. godine, u razdoblju od 10 do 16 sati biti održana manifestacija koja je usmjerena na prometnu edukaciju u cilju unaprjeđenja  sigurnosti prometa.
U okviru manifestacije nazočni će se sami moći uvjeriti kakvi su učinci sudara vozila, čak i pri minimalnim brzinama od 8 i 12 km/h (strma ravan), koliko su smanjene sposobnosti upravljanja  motornim vozilom u alkoholiziranom stanju (pijane naočale), kao i vidjeti simulaciju pružanja prve pomoći prilikom prometnih nezgoda i prezentaciju opreme prometne policije koja se koristi prilikom prometnih kontrola i očevida.
Planirana lokacija za strmu ravan i pijane naočale je prostor ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću (kod Plave fontane), a za prezentaciju opreme prometne policije koja se koristi prilikom prometnih kontrola i očevida prostor između Gradske knjižnice i Zelene fontane.

 Kako je već navedeno, u sklopu manifestacije bit će predstavljeni:
- strma ravan – u organizaciji AMSS- CMV doo Beograd;
- pijane naočale  - u organizaciji AMSS- CMV doo Beograd;
- simulacija pružanja prve pomoći prilikom prometnih nezgoda – u organizaciji Crvenog križa;
- izložba opreme prometne policije – u organizaciji MUP RS PU Subotica.

Manifestaciju pod nazivom „Veži pojas - sačuvaj život“ organiziraju Vijeće za sigurnost prometa na lokalnim cestama i ulicama u naseljenim mjestima Grada Subotice, AMSS- CMV doo Beograd,  Crveni križ Subotica i Policijska uprava Subotica.

Predsjednik Vijeća za sigurnost prometa
Roland Eper

 U Subotici, 23. 5. 2016. godine