Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Narodnoj kuhinji 50 kilograma turijske kobasice

10.02.2017.

Na Trgu slobode danas je održana promocija tradicionalne, 33. po redu, manifestacije „Kobasicijada – Turija“. Gosti iz Turije i ove godine su predstavnicima Gradske organizacije Crvenog križa Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali dar – 50 kilograma svježe kobasice. U ime grada Subotice, primopredaji donacije nazočili su zamjenica gradonačelnika Tímea Horvát, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne skrbi Ilija Đukanović i član Gradskog vijeća zadužen za područje poljoprivrede, Simon Osztrogonác.

10828_1.jpg

Predsjednik Organizacijskog odbora „Kobasicijade – Turija”, Miroslav Medurić, rekao je tim povodom da se u Subotici, Somboru i Novom Sadu tradicionalno promovira ova manifestacija koja će se održati od 25. do 26. veljače u Turiji. Medurić je najavio da će se prvog dana „Kobasicijade” iznijeti najdulja kobasica od 3033 metra, koja će se prodavati na dužni metar.

U ime lokalne samouprave i u svoje osobne ime, Ilija Đukanović je zahvalio udruzi iz Turije na donaciji i podsjetio da obroke iz Narodne kuhinje u Subotici dobiva 1.100 korisnika.

– Zahvaljujem udruzi iz Turije što su i ove godine u našem gradu i osigurali 50  kilograma turijske kobasice za potrebe Narodne kuhinje. Svaka donacija za Narodnu kuhinju je veoma značajna, bez obzira je li u vidu hrane ili opreme. Ove godine osigurali smo 31,2 milijuna dinara iz proračuna grada za potrebe korisnika Narodne kuhinje – istaknuo je Đukanović.

Siniša Trajković, predsjednik Crvenog križa Subotica zahvalio je udruzi iz Turije koja svake godine donira svoj proizvod korisnicima Narodne kuhinje, kao i gradu Subotici što je omogućio prostor za održavanje manifestacije.

Turističko-gospodarska manifestacija „Kobasicijada – Turija“ u Subotici je promovirana po 28. put.