Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz sporta

Uručene nagrade u akciji „Medalja Lajosa Vermesa”

24.02.2017.

Danas su uručene nagrade u akciji „Medalja Lajosa Vermesa”, kroz koju se promiču najbolji sportaši Subotice. Ovim činom okončana je jedanaesta sezona akcije jedinstvene po načinu glasovanja: 30 članova žirija, sastavljenog od novinara, sportskih djelatnika i trenera, kroz stranice medijskog partnera akcije „Subotičkih novina”, javno je iznijelo svoj sud o rezultatima sportaša i sportskih klubova, ovoga puta za 2016. godinu.

10858_1.jpg

Najbolji sportaš u 2016. godinu je Davor Štefanek, hrvač Spartaka. Vermesove medalje dobili su i Tamás Kajdocsi, iz Kluba dizača utega Spartak, kao i Martin Mačković, član Veslačkog kluba Palić. Vermesovu medalju za najbolji klub dobio je Klub dizača utega Spartak, a medalju za podvig godine Luka Andrašić, mladi stolnotenisač Spartaka.

Priznanja u vidu Vermesovih plaketa dobili su sportaši i sportašice koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mjesta: Jovana Ilić (IV.), Leona Rogić (V.), Novak Savić (VI.), Veselin Jelić (VII.), Alegra Poljak (VIII.), Kristijan Juhas (IX.), Nikola Mirković (X.) i Gábor Saghmeister (X.).

Svečanoj dodjeli priznanja nazočio je Nemanja Simović, član Gradskog vijeća zadužen za sport i mladež, koji je istaknuo da je 2016. bila godina dobrih rezultata za subotičke sportaše.

– Osim olimpijskog šampiona Štefaneka, Subotica je prošle godine imala i vicešampiona iz Brazila, ali i prvake Europe i svijeta. Da bi se i dalje postizali takvi rezultati, potrebno je kontinuirano ulaganje u sport. Kada je krajem lipnja 2016. godine konstituirana nova gradska vlast, rekli smo da bi, što se sporta tiče, trebalo realizirati četiri važna projekta. Prvi, vezan za pokrivanje bazena u Dudovoj šumi novim balonom, odavno je završen. Drugi i treći projekt odnose se na postavljanje reflektora i izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu, a četvrti na pokrivanje Gradskog klizališta – podsjetio je Nemanja Simović.

10858_2.jpg

Na Gradskom stadionu, dodao je, u tijeku je faza postavljanja reflektora i električnih instalacija, dok su za novu atletsku stazu, čija će se izgradnja realizirati kroz suradnju Grada Subotice, Pokrajine i Atletskog saveza Srbije, osim gotovog projekta osigurana i sredstva.

– Preostaje nam ispuniti i višedesetljetnu želju ljubitelja zimskih sportova vezanu za pokrivanje klizališta. Ulaganja u infrastrukturu, uz povećanje proračuna namijenjenog sportu, sigurno će značajno pomoći našim sportašima da postižu još bolje rezultate – naglasio je Simović.

Ova akcija Sportsko-rekreativne udruge „Vermes 1860.” podržana je od strane Grada Subotica, a medijski partner su „Subotičke novine”.