Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Potpora darovitim umjetnicima

23.03.2017.

Zamjenica gradonačelnika Subotice, Tímea Horvát, uručila je danas u Plavoj dvorani Gradske kuće, medalje polaznicima Likovne radionice „EmArt“, osvojene na međunarodnim natjecanjima u Poljskoj, Ukrajini i Južnoj Koreji. Teodora Nikić osvojila je zlatnu medalju u gradu Pyeongtaeku u Južnoj Koreji, Lara Erdelji Pataki zauzela je prvo mjesto u Poljskoj, a medalju u Ukrajini osvojila je Tifani Kujundžić.

10928_1.jpg

Tímea Horvát je tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha mladih umjetnika i umjetnica koji, kako je rekla, rade na afirmiranju našega grada. Poželjela im je da i dalje nastave razvijati svoj talent, da na tom putu ustraju i da u budućnosti napreduju mnogo više.

Svečanosti su nazočili roditelji nagrađene djece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovoditeljica Likovne radionice „EmArt”.

U ime nagrađene djece, njihovih roditelja i svoje ime, na srdačnom prijamu zahvalila je Emilija Grubanov Martinek, ističući da  se već četvrti put za redom ove školske godine uspjesi ove djece priznaju na ovako svečan način u Gradskoj kući. Zahvalila je gradu što podržava mlade umjetnike koji osvajaju odličja na međunarodnim likovnim natjecanjima.

Među nagrađenom djecom su i Kristina Vuković, Lila Ivankov, Péter Varga, Hariga Sakal, Petra Ubori i Bojan Kovač.