Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Nagrade najboljim mladim matematičarima

30.03.2017.

U Gradskoj kući danas su uručene nagrade najboljim mladim matematičarima Sjevernobačkog okruga, učenicima osnovnih  škola, za uspjehe ostvarene na Okružnom natjecanju. Predstavljeni su, također, i učenici srednjih škola koji su osvojili zavidne rezultate na Državnom natjecanju iz matematike.

10941_1.jpg

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja, Nataša Aleksić, uručila je učenicima Gimnazije „Svetozar Marković“ poseban dar u ime Grada Subotice, Teodoru Sakal Franciškoviću, Aleksandaru Grahovcu, Marku Mijatoviću i Đorđu Miliću, istakavši da smo ponosni na ovu djecu i da znamo da se iza njihova neskrivenoga dara krije veliki trud i rad. Lokalna samouprava će, dodala je, i dalje pomagati darovite mlade, jer se budućnost jedne sredine može graditi samo na znanju.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović, izjavila je da je ovo prilika da mladim matematičarima zahvalimo u ime Grada Subotice.

Na Okružnom  natjecanju osnovnih škola iz matematike sudjelovalo je 136 učenika – 54 iz četvrtog razreda, 23 iz petog, 25 iz šestog, 21 učenik sedmog razreda i 14 učenika iz osmog razreda. Od 136 sudionika, 92 sudionika je nagrađeno i pohvaljeno. Osvojeno je 14 prvih nagrada, 15 drugih i 25 nagrada za treće mjesto, a podijeljeno je i 38 pohvala za učenike od četvrtog do osmog razreda.

Diplome i pohvale nagrađenim učenicima uručili su Jasmina Stevanović, Nataša Aleksić, Nebojša Gvozdenović, predsjednik Udruge matematičara i Vesna Dulić, ravnateljica Osnovne škole „Kizúr István“, koja je bila domaćin Okružnog natjecanja iz matematike održanog 25. ožujka 2017. godine.