Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održan Međunarodni znanstveni skup „Ekspres 2017”

31.03.2017.

U Gradskoj kući, održan je tradicionalni, deveti po redu, Međunarodni znanstveni skup posvećen energetskoj učinkovitosti i eksploataciji obnovljivih izvora energije „Ekspres 2017.”

10949_1.jpg

Nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika, Timea Horvát, koja je istaknula da lokalna samouprava podupire konferenciju, dodajući da značaj obnovljivih izvora energije jest u tome da je njihovo rabljenje u suglasnosti s temeljnim načelima održivog razvoja.

– Ovi vidovi energije su sa stanovišta održivosti od odlučujuće važnosti, i trebamo posvetiti pozornost i činjenici da rabljenjem ovih energija možemo stvoriti nova radna mjesta. Za gospodarstvo nije svejedno iz kakvih izvora dobiva energiju, a naš je cilj da obnovljivi izvori energije dobiju sve veću ulogu u našoj svakodnevici” – rekla je Timea Horvát.

Međunarodni znanstveni skup „Ekspres 2017“ održan je u organizaciji Udruženja inženjera vojvođanskih Mađara, a skupu su prisustvovali gosti i znanstvenici iz: Poljske, Slovačke, Bosne, Mađarske, kao i gosti iz Niša i Beograda.