Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Obilježen Svjetski dan zdravlja

07.04.2017.

Učenici Srednje medicinske škole i Osnovne škole „Matko Vuković“ pobijedili su na natjecanju „Što znaš o zdravlju – što znaš o Crvenom križu?“ i stekli pravo sudjelovanja na Pokrajinskoj smotri koja će biti održana u drugoj polovini travnja u Novom Sadu.  Kviz je održan u povodu Svjetskog dana zdravlja, 38. put za redom, u cilju promocije zdravlja i zdravog ponašanja u očuvanju i promicanju zdravlja od najranije dobi, kao i promocija humanih vrijednosti i solidarnosti u zajednici.

10960_1.jpg

Član gradskog vijeća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo, Ilija Đukanović, podsjetio je, prilikom otvaranja natjecanja, da se ove godine 7. travnja – Svjetski dan zdravlja – obilježava uz slogan „Depresija - hajdemo razgovarati“.

– Ciljevi kampanje, kako ove, tako i ranijih godina jesu bolja informiranost građana, a to podrazumijeva niz predavanja, savjeta, edukacija, ali i medijsku kampanju – istaknuo je Ilija Đukanović.

Na kvizu su sudjelovali učenici iz četiri osnovne i pet srednjih subotičkih škola. Cilj ove akcije je skretanje pozornosti na značaj pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, nepušenja i odgovornog pijenja alkohola u očuvanju i promicanju sveukupnog zdravlja. Natjecanju je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje.

10960_2.jpg