Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Palić spreman za predstojeću turističku sezonu

24.06.2017.

Otvorena je 172. turistička sezona na Paliću. Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát je, na konferenciji za medije upriličenoj u tom povodu, izjavila da ukupna vrijednost planiranih ulaganja na Paliću za proteklih godinu dana iznosi oko 130 milijuna dinara i da će poduzeće „Park Palić“ d.o.o., upravljač turističkog odredišta Palić, nastaviti intenzivno pratiti domaće i međunarodne natječaje i na taj način osigurati što veći iznos sredstava za uređenje turističke infrastrukture, kao temelja za razvitak cjelokupnog turizma na Paliću.

11167_1.jpg

Jedan od prioriteta novog čelništva grada Subotice je infrastrukturno opremanje Palića, kao i privlačenje ulaganja, a sve u cilju promicanja palićkog turizma, istaknula je Timea Horvát, i podsjetila da je razvijanje potencijala Palića prepoznala i Vlada Srbije, koja je Palić i Suboticu uz Potisje svrstala na treće mjesto od čak 18 ključnih odredišta. To, dodala je, pruža priliku da Palić u predstojećim godinama dosegne višu razinu i zasija u boljem svjetlu.

Zamjenik direktora poduzeća „Park Palić” d.o.o., Miladin Vidaković, naveo je da je završen pješački nogostup na obali jezera, u duljini od 510 m, s pratećim mobilijarom, da je napravljeno igralište za košarku i teretana na otvorenom.

– Završena je i druga faza termalnog bazena. U tijeku je rekonstrukcija Ljetne pozornice koja će biti završena do prvog srpnja. Raspisani su i javni pozivi za rekonstrukciju Velike terase i desnog ulaza zajedno sa sanitarnim čvorom. Također, u tijeku je i javni poziv za nastavak izgradnje pješačkih nogostupa u Velikom parku. Planirano je i do konca godine izvesti otvaranje Tapšinog kanala i izrada površine i sudačkog tornja za veslače. U pripremi je projekt za izradu ptičjeg otoka u malom jezeru, novac je osiguran, ali će se radovi izvoditi tijekom jeseni zbog neophodnih uvjeta sa stajališta ribarstva i voda – rekao je Vidaković.

Posjetitelje i turiste na Paliću ove sezone očekuje i bogat program, poput glazbenih, sportskih i kulturnih manifestacija. Već večeras počinju 14. Etnofest i Festival ekstremnih sportova „Ground Level Fest”, a 25. lipnja bit će organizirano okupljanje domaćih i stranih auto moto klubova, kao i izložba old timer vozila. Prvi koncert na obnovljenoj Ljetnoj pozornici bit će 12. srpnja, kada će nastupiti poznati pjevač, Sergej Ćetković. Tijekom srpnja slijede Festival europskog filma i Festival elektroničke glazbe „Summer3p”, a u rujnu tradicionalni „Berbanski dani“.