Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na jezeru Palić dva velika međunarodna natjecanja u veslanju

29.06.2017.

Od petka, 30. lipnja, do nedjelje, 2. srpnja, na jezeru Palić bit će održana 55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” na kojoj će se u 400 posada natjecati više od 400 veslača iz 26 veslačkih klubova iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske. Brzinu veslanja na „Vojvodina Openu” odmjerit će i studenti u trci osmeraca, što je uvertira za Europsko sveučilišno prvenstvo u veslanju koje će se, također na jezeru Palić, održati dva tjedna potom.

11179_2.jpg
Srbiju će na Internacionalnoj regati „Vojvodina Open“ predstavljati 14 klubova s 220 posada, Mađarsku osam klubova sa 131 posadom, Hrvatsku tri kluba sa 39 posada i Bugarsku jedan klub sa šest posada, najavio je, na konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće, Vladimir Antić, generalni tajnik Veslačkog kluba Palić, i dodao da će domaćin natjecanja, VK „Palić“ na ovoj regati sudjelovati sa 17 veslača, odnosno 13 veslačkih posada.

Europski sveučilišni šampionat u veslanju je jubilarno deseto natjecanje u ovom sportu studenata i studentica iz cijele Europe, rekao je Siniša Jasnić, predsjednik Sveučilišnog sportskog saveza Srbije koji je priređivač ovog europskog studentskog šampionata u veslanju.

On je naveo da se na europskom studentskom prvenstvu očekuje veliki broj veslačkih posada koje će se od 13. do 16. srpnja 2017. godine na jezeru Palić natjecati za medalje i da se u ovom trenutku ne zna točno koliko će se natjecatelja nadmetati, jer prijave još traju.

– Današnji presjek pokazuje da se već sada prijavilo gotovo 500 natjecatelja iz 85 sveučilišnih središta iz više od 20 europskih zemalja. Najbrojniji su sudionici iz Velike Britanije, gdje je veslanje jedan od temeljnih sveučilišnih sportova, ali po brojnosti ne zaostaju niti studenti - natjecatelji iz Njemačke i Nizozemske. Prijave su do 5. srpnja i očekujemo da ćemo postaviti novi rekord po broju sudionika na ovakvom natjecanju – naglasio je Siniša Jasnić