Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Posjet veleposlanika Portugala

05.07.2017.

Izaslanstvo grada Subotice primilo je danas veleposlanika Portugala u Srbiji Augusta Jose Pestana Saraiva Peisota i predstavnike organizacije „Srbija u ritmu Europe“. Veleposlanik Portugala razgovarao je i s djevojčicama iz našeg grada koje su na natjecanju „Srbija u ritmu Europe“, održanom koncem lipnja u Somboru, sjajnim nastupom i modernim plesom i pjesmom predstavile Portugal i u konkurenciji 20 gradova iz Srbije zauzele drugo mjesto.

 11185_1.jpg

Veleposlanik Portugala je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj dvorani Gradske kuće, istaknuo da Portugal pruža značajnu potporu Srbiji na putu k Europskoj uniji, da očekuje poboljšanje suradnje između dvaju zemalja u područjima turizma i kulture i da bi upravo na tim poljima trebalo  uspostaviti suradnja i s gradom Suboticom.

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture, Miroslava Babić, rekla je da je veleposlanik Portugala prvi put u službenom posjetu Subotici i da je za srdačnog susreta upoznat s poviečću, kulturom i gospodarskim potencijalima našeg grada.

Zahvalila se, također, i organizatorima manifestacije „Srbija u ritmu Europe“ na, kako je navela, mogućnosti da se putem kulture otvore vrata buduće kulturne i gospodarske suradnje grada Subotice i države Portugal.

– U ime lokalne samouprave još jednom se zahvaljujem djevojčicama koje su, predstavljajući naš grad na natjecanju u Somboru, osvojile drugo mjesto, kao i njihovim roditeljima na angažiranju tijekom priprema i natjecanja – naglasila je Miroslava Babić.

11185_2.jpg