Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Nik Vujičić u posjetu Subotici

08.07.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas, u Gradskoj kući, s poznatim humanistom i motivacijskim govornikom srpskog podrijetla Nikom Vujičićem. Razgovaralo se o više tema i rješavanju stanovitih problema, među kojima je i veliki broj samoubojstava u našem gradu.

11208_1.jpg

Uz iskazivanje zadovoljstva što je bio u prilici sastati se s dragim gostom od koga se može mnogo naučiti, gradonačelnik Laban je rekao da je s Nikom dogovorena buduća suradnja i da će Nik već sljedeće godine nekoliko dana biti naš gost.

- Subotica se suočava s više problema, a jedan od njih je i veliki broj samoubojstava. Mislim da kroz niz uspješnih predavanja i neposredan kontakt s našim sugrađanima, pogotovo onim mlađim, možemo mnogo učiniti i pomoći u rješavanju tog problema. Sagledati gdje to svi skupa, kao društvo, griješimo. Čovjek svakoga dana mora raditi na sebi i vjerovati u sebe. Na taj način ćemo prebroditi sve prepreke, a u tome nam Nik može puno pomoći – naglasio je Bogdan Laban.

Nik Vujičić se zahvalio gradonačelniku Labanu i gradu Subotici na potpori, kao i crkvama koje su organizirale njegov večerašnji motivacijski govor u subotičkoj Dvorani sportova.

- Želim sljedeće godine doći u vaš grad i ohrabriti građane Subotice. Kao što sam i najavio, svake godine ću dolaziti u Srbiju motivirati mlade da nikada ne odustanu, hrabriti ih da se vole i međusobno podupiru, i da shvate da je nada živa dok god se ne predamo. Večeras ću Subotičanima govoriti o vjeri, o vjeri u sebe i o vjeri u Boga – istaknuo je Nik Vujičić.

Njegovo predavanje u Dvorani sportova imat će humanitarne značajke. Novac od prodanih ulaznica namijenjen je djeci i osobama s invaliditetom, Udruženju za pomoć osobama s autizmom Subotica i Domu za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“ Subotica.

Nik Vujičić je rođen 4. prosinca 1982. godine, u Australiji, a njegovi roditelji su Srbiju napustili 1964. godine, kao iseljenici. Mnogi ga nazivaju čudom od čovjeka. Premda je rođen bez ruku i  nogu – kao posljedica rijetkog oboljenja tetra-amelije – vlastitim primjerom svakim danom dokazuje kako je nemoguće – ipak moguće.

Njegova životna priča ohrabrila je i motivirala milijune ljudi diljem svijeta, a njegove knjige prevedene su na mnoge jezike. Držao je govore u 43 zemlje i razgovarao s više od 4.500.000 ljudi.

I pored fizičkih nedostataka uspio je postići puno stvari o kojima je sanjao – proputovao je mnoge zemlje, održao stotine predavanja, završio fakultet, napisao četiri knjige, oženio se i postao otac dva sina.

11208_2.jpg