Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Obavještenja

Obavijest JKP „Čistoća i zelenilo“ u vezi odvoženja komunalnog otpada iz MZ „Bajmok“

12.07.2017.

Obavještavaju se stanovnici – vlasnici nepokretnosti s područja Mjesne zajednice «Bajmak» da će JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica obaviti uvođenje u registar korisnika usluga skupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz kućanstava u MZ "Bajmak" i da će od 01.08.2017. godine obavljati uslugu u smislu člana 8. i 17. Odluke o održavanju čistoće.

Korisnici komunalne usluge dužni su komunalni otpad smještati u posude za sakupljanje otpada (tipske posude – kante zapremine 120 litara) ukoliko ih posjeduju ili u polietilenske vreće (bez obzira na boju)  zapremine od 50 do 120 litara. Otpad od košenja i vrtni otpad također odlagati u polietilenske vreće (bez obzira na boju) u rasponu zapremina kao za komunalni otpad. Otpad od orezivanja isjeći na maksimalnu duljinu od 50 cm, vezati u snopove i ostaviti pored vreća.

Odvoženje komunalnog otpada obavljat će se dva puta mjesečno - petkom i to od 04.08. (kolovoza) tekuće godine i to desna strana naselja od Somborske ceste gledajući iz smjera Subotice, a lijeva strana naselja od Somborske ceste gledajući iz smjera Subotice u petak 11.08. i tako naizmjence svakog petka u mjesecu.

Molimo buduće korisnike komunalne usluge da komunalni otpad pripremljen na opisan način, na dan predviđen za odvoženje komunalnog otpada smjeste ispred svojih objekata na javnu površinu na mjesto bliže prometnici na kojoj vozilo JKP "Čistoća i zelenilo" ima neometan pristup.

Odvoženje komunalnog otpada putem polietilenskih vreća stanovnicima MZ "Bajmak" obavljat će se sve do podjele posuda za sakupljanje otpada (tipskih kanti).

U razdoblju do 01.08. JKP "Čistoća i zelenilo", će u cilju održavanja komunalnog reda na području MZ "Bajmak", obavljati uslugu sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz kućanstava pripremljenog na prethodno opisan način, bez novčane nadoknade. Režim sakupljanja i odvoženja bez novčane nadoknade je po sljedećem rasporedu:

  • 14.07., petak – dio MZ s lijeve strane Somborske ceste gledano iz smjera Subotice
  • 21.07., petak – dio MZ s desne strane Somborske ceste gledano iz smjera Subotice
  • 28.07., petak – dio MZ s lijeve strane Somborske ceste gledano iz smjera Subotice

 Za obavljenu uslugu s početkom od 01.08.2017. JKP "Čistoća i zelenilo" će izdavati račun objedinjene naplate komunalnih usluga shodno dopuni odluke o cijenama usluga upravljanja komunalnim otpadom – usluga sakupljanja, odvoženja i smještanja otpada.

Za izdane račune po obavljenoj usluzi korisnici će moći reklamirati račune u roku od 8 (osam) dana od dana prijema računa (početak rujna). Reklamacije će se moći obaviti u JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, na adresi Attile Józsefa 4, Subotica, svakog radnog dana od 7 do 15 sati, kao i u uredu MZ "Bajmak" radnim danima u vremenu od 11 do 18 sati.