Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na jezeru Palić održano natjecanje „City games“

11.07.2017.

Večeras je na jezeru Palić, pored zgrade Jedriličarskog kluba „Palić“, održana međunarodna manifestacija „City games“ (nekoć „Igre bez granica“) na kojoj je sudjelovalo šest ekipa iz pet gradova: Sombora, Zrenjanina, Kanjiže, Novog Sada (dvije) i Subotice. Pobjednik je „Bar Strong" iz Novog Sada, drugo mjesto zauzela je ekipa našeg grada, koju je predstavljao tim Sportskog saveza grada Subotice, dok je treće mjesto pripalo Kanjiži. „Bar strong“ se ovim trijumfom plasirao na finalno natjecanje koje će biti održano 20. srpnja, na Zlatiboru.

11220_1.jpg

Prije početka posljednje igre, Subotica je bila u vodstvu u općem plasmanu. Međutim, u posljednjoj disciplini „Bar Strong“ je bio spretniji i na kraju tom pobjedom slavio u ukupnom plasmanu.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine, Nemanja Simović, rekao je, u tom povodu, da će subotička lokalna samouprava i ubuduće pomagati ovakve manifestacije, jer su one primjer kako se razvija sportski turizam.

– U naredna četiri dana u našem gradu će se održati Sveučilišno europsko natjecanje u veslanju i već danas kod nas boravi 450 studenata. To je samo jedan od primjera idealnog spoja sporta i turizma – naglasio je Simović.

Ekipe su se natjecale u nekoliko zanimljivih igara u vodi i na suhom (morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, vodena košarka...). Organizator ovog sportskog nadmetanja bili su Grad Subotica i firma Adria events.

„City games“ je sportsko-zabavna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima s ciljem obogaćivanja turističke ponude i poticanja suradnje i druženja među europskim gradovima.

U ovoj međunarodnoj manifestaciji, pored Srbije, sudjeluje još deset zemalja: Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska, Nemačka, Luksemburg, Poljska, Češka i Italija.

11220_2.jpg