Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Мinistar Ljajić obišao nedavno adaptirane objekte na Paliću

12.07.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i direktor poduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš obišli su danas, na Paliću, Ljetnu pozornicu i Termalni bazen na kojima je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nedavno izvedena djelomična rekonstrukcija i adaptacija.

11221_1.jpg

Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvitka turizma, među 18 prioritetnih turističkih odredišta, rekao je ministar Ljajić, i dodao da Palić, po njegovoj ocjeni, spada među pet najvažnijih turističkih odredišta, s najvećim potencijalom u Srbiji.

– Nažalost, i ovdje se ponavlja slična situacija kao i u mnogo drugih mjesta gdje govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima, jer ne možemo biti zadovoljni s turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću – kazao je Rasim Ljajić.

Naglasio je da je za razvoj turizma ključno ulaganje u infrastrukturu, da je to temelj za privlačenje domaćih i stranih investitora i da će ministarstvo na čijem je čelu pružiti potporu i u predstojećim radovima na uređenju Ljetne pozornice i Termalnog bazena, kao i izgradnji akva-parka.

Cilj je da, kako je rekao, sa sadašnjih 40 broj manifestacija bude povećan na 60 godišnje kako bi, i za domaće i za strane turiste, Palić bio privlačno turističko odredište tijekom cijele godine.

Nebojša Daraboš je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na sredstvima odobrenim za realizaciju ovih projekata i istaknuo da poduzeće „Park Palić“ nastavlja s provođenjem aktivnosti na izgradnji turističke i komunalne infrastrukture u cilju razvitka odredišta, ali i pripreme za dolazak budućih investitora.

– Za renoviranje Ljetne pozornice Ministarstvo trgovine i turizma osiguralo je sredstva u iznosu od deset milijuna dinara. Smatramo da će Ljetna pozornica  ove sezone, a osobito narednih, pridonijeti razvoju manifestacijskog turizma na Paliću – rekao je Nebojša Dabaroš, i podsjetio da je za uređenje Termalnog bazena na Paliću resorno ministarstvo izdvojilo 12 milijuna dinara.