Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle”

15.07.2017.

Bogatim cjelodnevnim kulturno-umjetničkim programom danas su na Vodicama (Bunariću), u povodu 161. obljetnice rođenja jednog od najvećih svjetskih znanstvenika, održani četvrti po redu „Dani Nikole Tesle”, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika”, iz Subotice. U okviru manifestacije priređeno je i nadmetanje u bacanju kamena s ramena, vuči kuke, disciplini skoka iz mjesta, a najbolji među njima nagrađeni su pokalima i medaljama. Manifestaciju su upotpunili izumitelji iz Bečeja, Čelareva, Bačke Palanke i Subotice.

11226_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za investicije, međunarodnu suradnju i turizam, Srđan Samardžić, pozdravljajući nazočne u ime gradonačelnika Bogdana Labana i u osobno ime, istaknuo je da je Nikola Tesla jedan od najbriljantnijih umova u povijesti civilizacije.

Tesla je, dodao je, jedan od najboljih izdanaka svekolikog srpstva i ponos svoje Like, najsvjetliji primjer dobrote, poštenja, čestitosti, domoljublja i skromnosti u svojoj genijalnosti, kao i svih onih vrlina kojima su i njega i nas učili naši stari, vrlina kojima i mi učimo naše potomke.

-Ova manifestacija ima za cilj odati počast čovjeku koji je svojim znanstvenim izumima zadužio sve nas i naraštaje koji dolaze, a istodobno i da dodatno obogati kulturno bogatstvo Subotice još jednom značajnom manifestacijom – rekao je Samardžić.

On je čestitao organizatorima na ideji i organizaciji ove manifestacije kao i svima koji su je poduprli.

Predsjednik Udruženja Ličana „Lika”, Miloš Borjan, ukazao je da ovogodišnja manifestacija ima i humanitarno obilježje i da će dio prihoda biti upućen Udruženju za efektološku podršku i edukaciju „Tedef“ i Gradskom udruženju za pomoć osobama s autizmom, iz Subotice.

Dan ranije, u petak, 14. srpnja, u predvorju Gradske kuće, u okviru manifestacije „Dani Nikole Tesle”, otvorena je izložba koju je pripremio beogradski Muzej Nikole Tesle, dok je u večernjim satima, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, održana tribina na temu „Nikola Tesla - život i djelo, pogled iz suvremene stvarnosti“.