Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Nataša Kovačević promotor prvog Subotičkog polumaratona

18.07.2017.

Nataša Kovačević službeni je promotor prvog Subotičkog polumaratona koji će biti održan 2. rujna 2017. godine, u okviru proslave Dana grada, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

11231_1.jpg

Zamjenica gradonačelnika, Timea Horvát, rekla je kako joj je iznimno velika čast u ime subotičke lokalne samouprave, u osobno i u ime mnogih Subotičana pozdraviti Natašu Kovačević.

- Natašu ne treba posebno predstavljati, jer je ona svojim duhom, optimizmom, borbom  i sportskim rezultatima uzor i putokaz mnogim mladim ljudima u životu - istaknula je Timea Horvát, zahvaljujući se našoj sjajnoj sportašici što je prihvatila biti službeni promotor prvog Subotičkog polumaratona.

Narodni zastupnik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Bálint Pásztor, naglasio je da je Nataša Kovačević simbol borbe, sportašica koja nikada nije sudjelovala na polumaratonu ili maratonu, što, kako je rekao, ne znači da i neće.

– Nataša je odlična košarkašica, reprezentativka Srbije, igrala je za Crvenu zvijezdu, predsjednica je Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvijezda, igrala je za ekipu Győra (Đera) u Mađarskoj i na neki način povezuje Mađarsku i Srbiju – rekao je Pásztor.

Nataša Kovačević se zahvalila na predivnom dočeku i navela da joj je velika čast nalaziti se u gradu koji je na raskrižju cesti i civilizacija, gradu u kome, mada je promijenio oko 200 imena, jedna stvar ostaje ista, a to je onaj dobri osjećaj kada u njega dolazite i kada se u njega vraćate.

- Zato i ne čudi da nas raznolika kultura Subotice i spaja. Sad imamo još jednu jaku vezu, a to je polumaraton na kome ćete se imati priliku nadmetati s drugima, ali i sa samim sobom, što je čak možda i mnogo teže. Što se mene tiče, svatko tko se tog dana pojavi ovdje je apsolutni pobjednik. Ja tu riječ ne koristim olako, međutim, svatko tko dođe uložio je stanoviti trud i napor i odbio ići lakšim putem, a to rade samo pobjednici – istaknula je Nataša Kovačević.

Ona je pozvala sve ljude, sve Subotičane da 2. rujna dođu, da se druže i provedu jedan divan dan.

Predsjednik SU „Horizont”, Kristifor Bogdanić, rekao je da vjeruju da će Nataša motivirati i inspirirati mnoge doći u Suboticu 2. rujna, kao i mnoge Subotičane istrčati polumaraton i da tog dana ostvare svoje osobne pobjede, uspjehe i rekorde.

Pored Nataše Kovačević, prvi Subotički polumaraton imat će još jednog promotora – Noru Trklju državnu prvakinju u trčanju na 50 kilometara.

Ukupan broj trkača ograničen je na 700 sudionika, svi koji žele mogu se prijaviti preko službene internetske stranice www.subotickipolumaraton.com.

Bogdanić je u ime organizatora zamolio sve naše sugrađane da 2. rujna imaju razumijevanja i strpljenja, jer će šire središte grada biti u zastoju.

– Potrebna je ptpora svih, da skupa stanemo iza projekta i pokažemo da je Subotica divan grad u koji su svi dobrodošli – dodao je Bogdanić.