Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Bogat program proslave Dana grada

23.08.2017.

U Medija-centru Gradske kuće danas je najavljen program proslave Dana grada, 1. rujna, koji će, kako je tom prilikom rečeno, biti bogat i raznovrstan. Programi će se održavati od 29. kolovoza do 2. rujna.

11287_1.jpg

Tajnica tajništva za društvene djelatnosti i članica Radne skupine za obilježavanje Dana grada, Jasmina Stevanović, navela je da se događaji u okviru proslave Dana grada Subotice mogu svrstati u nekoliko cjelina:

- Prva cjelina je svečana sjednica Skupštine grada, koja će biti održana 1. rujna, na kojoj će se uručiti diplome i plakete dobitniku zvanja Počasni građanin i dobitnicima priznanja Pro urbe. Toga dana, na velikoj pozornici na Trgu slobode, atraktivnim programima predstavit će se Subotički simfonijski orkestar, od 20.30 sati , i mađarska grupa ‘Budapest Bár’, od 22.30 sata – rekla je Jasmina Stevanović

U subotu, 2. rujna, dodala je, također na središnjem gradskom trgu, od 21 sat subotičku publiku zabavljat će „Tropiko bend”.

- Na maloj pozornici, postavljenoj u središtu grada, 1. rujna, od 13 do 18 sati, a dan kasnije od 14 do 19.30, predviđen je zanimljiv kulturni program s nekoliko stotina sudionika, uglavnom mladih, jer smo dali priliku svim udrugama i školama sudjelovati u programu, rukovodeći se, prije svega, zamisli da treba promicati sve što naša djeca stvaraju i da je ovo trenutak svoje uspjehe i aktivnosti podijeliti sa sugrađanima – kazala je Jasmina Stevanović.

Ona je pozvala sve građane da dođu i podupru sudionike iznimno zanimljivog programa na maloj pozornici.

- Pored mnogobrojnih udruga, plesnih skupina i kulturno-umjetničkih društava, 20 obrazovnih ustanova sudjelovat će u proslavi Dana grada i na tu činjenicu smo veoma ponosni. Naši dragi gosti s Kosova u čast Dana grada poklonili su nam nastupe njihovih đaka iz Muzičke škole ‘Stevan Mokranjac’ i KUD ‘Simonida’ iz Gračanice – naglasila je Jasmina Stevanović.

Prema njezinim riječima, u okviru programa proslave gradonačelnik Bogdan Laban će u subotu, 2. rujna, obići bebe rođene na Dan grada i njihovim majkama uručiti prigodne darove.

Profesor violine Miloš Nikolić zahvalio se gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu što je podupro zamisao utemeljenja Subotičkog simfonijskog orkestra, jer je time, kako je rekao, Subotica napravila veliki korak na mapi kulture u Srbiji.

– Tog dana na trgu će biti 64 člana orkestra, a solisti će biti Mirna Radulović i Davor Jovanović. Bit će to zanimljiv i nesvakidašnji koncert s numerama iz domaćih filmova – najavio je Miloš Nikolić.

U raznovrsnoj gastronomskoj ponudi i starim obrtima prvi put će se Subotičanima predstaviti majstori rezbarenja voća i povrća, rekao je Branislav Joka, direktor „Tržnice“ i član Radne skupine.

– Osim toga , u četvrtak 31. kolovoza, od 17 do 23 sata, na dijelu Korzoa ispred Doma vojske prvi put će biti održan i Dan subotičkih tržnica, gdje će se predstaviti naši sugrađani, proizvođači domaćih proizvoda, a najboljima među njima uručit ćemo priznanja – kazao je Branislav Joka.

Direktor Turističke organizacije Subotice i član Radne skupine, Nešo Radulović, rekao je da je iznimna čast što je organizacija proslave Dana grada prvi put ove godine pripala Turističkoj organizaciji grada i da je za petodnevnu proslavu Dana grada predviđeno tri milijuna dinara.

Zamjenica gradonačelnika i članica Radne skupine, Timea Horvát, rekla je da će program Dana grada ove godine biti bogatiji za prvi Subotički polumaraton, i zamolila sve sugrađane za strpljenje i razumijevanje, s obzirom na to da će tijekom održavanja polumaratona za promet biti zatvoreno više ulica u gradu.

Ovogodišnju proslavu Dana grada obogatit će i sadržajan sportski program koji će se održavati na više mjesta.

– Na sam Dan grada bit će odigrana finalna utakmica Ljetnog turnira u malom nogometu, a u razdoblju od 31. kolovoza do 4. rujna, bit će održan tradicionalni, dvadeset i četvrti nogometni turnir ‘Stevan Ćele Vilotić’ uz nazočnost više od 150 natjecatelja. Očekujemo reprezentacije Srbije, Crne Gore, Švedske, Izraela, Mađarske i Ukrajine. Pored toga veslači Palića su organizatori prestižnog sportskog takmičenja Otvorenog prvenstva Subotice u veslanju – istaknuo je Nemanja Simović, član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i mladeži.

11287_2.jpg