Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruirana Tolminska ulica

24.08.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je za promet Tolminsku ulicu, u Mjesnoj zajednici „Aleksandrovo“. Ova važna prometnica rekonstruirana je u cijeloj duljini od 660 metara, ali uređeno je još 100 metara ceste preko pružnog prijelaza. Debljina nosećeg sloja asfalta i habajućeg sloja od polimerbitumena je 12 centimetara, širina kolovoza sedam metara, a ugovorena vrijednost radova oko 33 milijuna dinara. Izvođač radova bila je tvrtka „Vojput“, iz Subotice.

11293_1.jpg

Nakon otvaranja za promet prve dionice „Ipsilon“ kraka od petlje „Subotica-jug“ do kružnoga raskrižja s Bikovačkom cestom, 23. ožujka ove godine, aktualnom čelništvu grada Subotice jedan od prioriteta bio je uređenje Tolminske ulice – odnosno dionice od NIS Petrol benzinske postaje na Beogradskoj cesti do Bikovačke ceste – istaknuo je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Laban i dodao da su radovi na obnavljanju ove iznimno važne prometnice završeni u ugovorenom roku.

- Rekonstrukcija ove ulice pridonijet će izmještanju teškog teretnog prometa iz središta grada, jer Tolminska i novoizgrađena dionica ’Ipsilon’ kraka od Somborske do Bačkotopolske ceste povezuju Industrijsku zonu ’Mali Bajmok’ s Bikovačkom cestom, petljom ’Subotica-jug’ i auto-cetom E-75. Sredstva za izvođenje radova, u iznosu od oko 33 milijuna dinara, osigurala je subotička lokalna samouprava. Naši sugrađani moraju biti sigurni da ćemo uraditi sve ono što smo obećali, jer djela, a ne riječi i prazna obećanja su značajka rada aktualnog čelništva Grada Subotice – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, naveo je, među ostalim, da je u Tolminskoj ulici postojeća kolnička konstrukcija skinuta, da su postavljeni novi asfaltni slojevi, urađeni novi rubnici i novi sustav za odvođenje atmosferskih voda.  

Ukupna duljina Tolminske ulice je 660 metara, rekao je Radivojević, i dodao da je Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje uredilo još sto metara prijelaza preko pruge, tako da je ukupno urađeno 760 metara kolnika.

11293_2.jpg

U ime 7.000 mještana Aleksandrova, gradonačelniku Subotice zahvalio se predsjednik Skupštine MZ „Aleksandrovo“ Nikola Milićević.

- Žao nam je što prošle godine nismo otvorili dvije jako važne ulice za našu mjesnu zajednicu koje smo asfaltirali, a to su Siriška i Stražilovačka, gdje smo izgradili kanalizaciju. Kanalizacija je, također, izgrađena i u Kameničkoj ulici. Ovo je treća ulica koja je urađena u posljednjih pola godine i mogu se zahvaliti gradonačelniku što je našao sredstva da se ova cesta uradi – rekao je Nikola Milićević.