Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ministar Đorđević i gradonačelnik Laban posjetili ustanove socijalne zaštite

26.08.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, posjetili su danas ustanove socijalne zaštite u našem gradu – Dom za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“ i Gerontološki centar – gdje su se upoznali s radom ovih ustanova i uvjetima u kojima borave korisnici usluga.

11298_1.jpg

Kada je riječ o domu „Kolijevka”, on je završen 90 posto, izjavio je, ovom prilikom, Zoran Đorđević, i dodao da je dogovoreno napraviti novi projekt koji će zaokružiti tu cjelinu i da i ostatak Doma stavi u potpunu operativu.

– Postoje dobri uvjeti za djecu migrante koja su smještena ovdje. Oni, svakako, imaju prostora biti ovdje dok se njihov status ne riješi i dok Centar za socijalni rad ne vidi što s tom djecom dalje raditi i na koji način će ih država zbrinuti – rekao je ministar Đorđević.

Nakon posjeta Gerontološkom centru Subotica ministar Đorđević je ocijenio da su uvjeti u tom centru odlični, ali i  da postoje i stanoviti problemi, kao i želje zaposlenih na koji način unaprijediti vlastiti rad.

– Ova vlada i ovo ministarstvo će ih svakako poduprijeti u tome. Mi smo kao vlada spremni poduprijeti sve ljude koji žele uspjeti. Ova dva direktora to žele i mi ćemo podrobno razmotriti kako im pomoći – istaknuo je Zoran Đorđević.

Direktor „Kolijevke“ Nenad Kozomora zahvalio se ministru na prvom radnom posjetu njihovoj ustanovi i rekao da očekuje najveću moguću potporu Ministarstva.

- Naš suštinski problem je povećanje dobne granice naših korisnika, potrebno je uraditi stanovite poteze na projektu kako bi on bio prilagođen za smještaj i njegu korisnika. Tu je i problem kadrovske strukture zaposlenih koja se, također, treba prilagoditi radu s ovom kategorijom korisnika – naglasio je Kozomora.

Direktor Gerontološkog centra Petar Balažević smatra da je ovaj posjet ministra značajan za unaprjeđenje uvjeta života i boravka korisnika.

- Zahvaljujem se i gradonačelniku koji nam je pružio potporu u realizaciji kako projekata koji su započeti, tako i onih koje ćemo u budućnosti zajednički realizirati – rekao je Balažević.

11298_2.jpg