Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Završena akcija „Odjeća za sve“

31.08.2017.

Članovi Gradskog vijeća zaduženi za područja obrazovanja i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz potporu tvrtke „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odjeća za sve“, obradovali učenike Školskom centru s domom učenika „Dositej Obradović”, paketićima robe i obuće.

11311_1.jpg

Ilija Đukanović zahvalio se donatorima na uspješnoj suradnji i podsjetio, da je ovo treća akcija podjele robe i obuće, a drugi put je dobivaju djeca u Školskom centru s domom učenika „Dositej Obradović”.

- U dosadašnjoj suradnji s Fondacijom realizirano je nekoliko projekata: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog križa Subotica i donirana je oprema za reagiranje u kriznim situacijama, a organizirani su i edukativni treninzi za članove lokalnog stožera za izvanredne situacije – naveo je Đukanović.

U ime Fondacije Ana i Vlade Divac, na odličnoj suradnji, svim našim partnerima, volonterima, donatoru USAID, građanima Subotice i lokalnoj samoupravi Grada Subotice, zahvalio se  Vlatko Jovićević, lokalni koordinator projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac.

- Svi skupa smo uradili veliki posao, kako bi odgovorili na izazove migrantske krize u našem gradu. Nastojali smo jačati institucije i ustanove koje nude pomoć i usluge, kako izbjegličkoj populaciji, tako i domicilnom stanovništvu – rekao je Jovićević.

U okviru projekta Fondacija  Ana i Vlade Divac, uz suradnju s USAID-om, donirala je 10 stabilnih kompjutora (PC), sa zaslonima i pratećom opremom, kako bi đaci OŠ „Miloš Crnjanski” imali suvremeno opremljen IT kabinet. Inače spomenutu školu, pohađa Rami Aboudan (13)  koji je zajedno s bakom i mamom pobjegao od ratnih razaranja u Alepu i naselio se u bakinoj obiteljskoj kući u Subotici. Djeca i nastavnici u OŠ „Miloš Crnjanski” se veoma trude da mu integracija u novu sredinu bude lakša.

Projekt „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na migrantsku krizu“, Fondacija Ana i Vlade Divac trajala je od 1. rujna 2016. do 1. rujna 2017. godine.