Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba „Vidovdan 2016-2017“

01.09.2017.

U predvorju glavnog ulaza Gradske kuće otvorena je izložba likovne kolonije „Vidovdan 2016-2017“ Gračanica. Otvarajući izložbu, tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović istaknula je da Vidovdanska likovna kolonija u Gračanici gotovo dva desetljeća predstavlja značajan segment suvremene srpske kulture na Kosovu i Metohiji, i jedan od najvažnijih kulturnih događaja na Kosovu i Metohiji.

11317_1.jpg

– Zahvaljujem se Domu kulture Gračanica, jer nam svake godine za Dan grada svojim programom, koji na najljepši način predstavlja Kosovo i Metohiju, podari dio svoga neba i svoga kolorita – naglasila je Jasmina Stevanović.

Suradnja Subotice i Gračanice traje već nekoliko godina.

– Želja nam je da i sljedeće godine dođete i donesete nam dio vaše duše koja, pretvorena u bilo koju formu umjetnosti, uvijek bude obojena koloritom ljubavi, domoljublja i ljepote – poručila je Jasmina Stevanović.

Žarko Milenković iz Doma kulture Gračanica zahvalio se domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i rekao kako njima koji žive i stvaraju na Kosovu i Metohiji jedan ovakav događaj mnogo znači.

Moderator na otvaranju izložbe bio je likovni kritičar Mile Tasić.

11317_2.jpg