Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban posjetio bebe rođene na Dan grada

02.09.2017.

– U rodilištu subotičke Opće bolnice 1. rujna rođene su dvije bebe, djevojčica i dječak. U okviru novine koju je subotička lokalna samouprava uvela prošle godine, a koja, kao što smo i obećali, već postaje praksa, posjetio sam bebe rođene na Dan grada, njihovim majkama čestitao na prinovama i uručio im poklon kartice, odnosno vaučere, u vrijednosti od po 40.000 dinara – izjavio je danas, nakon posjeta bebama rođenim 1. rujna, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

11318_1.jpg

Uz podsjećanje da u Srbiji, nažalost, postoji negativni trend rađanja djece, gradonačelnik je naveo kako je statistička usporedba pokazala, među ostalim, da je najveći porast broja novorođene djece zabilježen u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Subotici.

– U 2016. godini, u rodilištu Opće bolnice Subotica, zaključno s 1. rujna rođene su 892 bebe. Za isto razdoblje 2017. godine broj novorođene djece porastao je na 1022 i taj podatak da je u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini svet ugledalo 130 beba više doista raduje – naglasio je Bogdan Laban.

I ove godine, akciju su pozdravili dr. Branka Milisavljević, načelnica Odjela neonatologije, i dr. Goran Mavrak, načelnik Odjela za akušerstvo Opće bolnice u Subotici.

11318_2.jpg

– Zahvalni smo gradonačelniku Bogdanu Labanu na onome što je prošle godine pokrenuo,  ove godine nastavio i time pokazao zanimanje za rodilište, majke i novorođenu djecu. Nadam se da će ovo postati tradicionalna akcija i da ćemo uvijek moći računati na pomoć gradonačelnika – istaknuo je dr. Mavrak.

Djevojčica Dragana Gojković rođena je 1. rujna, oko jedan sat iza ponoći, a dječak Nemanja Maravić oko 21 sat.

Grad Subotica, u domeni financijske pomoći obitelji s djecom pruža pomoć kroz pravo na naknadu troškova za izvantjelesnu oplodnju; pravo na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama na teritoriju grada Subotice u iznosu od 15.000 dinara; pravo na roditeljski doplatak za prvo dijete u iznosu od 10.000 dinara i pravo na regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće, odnosno četvrto dijete.