Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotički simfonijski orkestar i „Budapest bár“ oduševili publiku

01.09.2017.

Sjajnim koncertom u prepunoj Velikoj vijećnici Gradske kuće, upriličenom u povodu obilježavanja Dana grada, Subotički simfonijski orkestar i solisti Mirna Radulović i Davor Jovanović, pod ravnateljskom palicom Mikice Jevtića, oduševili su ljubitelje glazbe iz domaće kinematografije. Nakon ovoga koncerta, na Trgu slobode, od 22.30 sati, nastupio je orkestar „Budapest bár“, iz Budimpešte. Sitna kiša nije omela veliki broj Subotičana uživati u nastupu ovog svestranog ansambla.

11320_1.jpg

Subotički simfonijski orkestar je za ovu svečanu priliku pripremio repertoar s najpoznatijim temama iz filmova: Montevideo, Nacionalna klasa, Otpisani, Balkan Ekspres, Zvižduk u osam, Maratonci trče počasni krug, Flojd i drugi. Koncertmajstor ovog nesvakidašnjeg nastupa bio je Miloš Nikolić.

Najavljene loše vremenske prilike ovaj koncert su s Trga slobode, gdje je prvotno trebao biti održan u terminu od 20.30 sati, premjestile, s istim terminom, u Veliku vijećnicu Gradske kuće

Na koncertu orkestra „Budapest bár“, uz glazbenike i vođu sastava Róberta Farkasa nastupili su pjevači Juci Német i Kristian Sics. Oni su u dvoipolsatnom programu izvodili pjesme obrađene u stilu romske glazbe, u izvođenju sjajnih glazbenika i kultnih pjevača mađarske rock-scene.

Tijekom dana na maloj pozornici, postavljenoj u središtu grada, odvijao se dinamičan i izniman program. Od 13 do 18 sati na pozornici se smijenilo nekoliko stotina izvođača, uglavnom mladih iz škola, raznih Udruženja i kulturno-umjetničkih društava.

11320_2.jpg