Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prvi Subotički polumaraton u znaku Ivana Mišeljkina i Nóre Szabó

02.09.2017.

Prvi Subotički polumaraton, organiziran u okviru programa proslave Dana grada, okupio je više od 500 rekreativaca i sportaša iz tuzemstva i inozemstva. Dio sudionika natjecanje je završio poslije pet kilometara, nadmećući se u „Utrci zadovoljstva”, dok je 21,1 kilometar prvi za jedan sat, 18 minuta i 38 sekunda pretrčao Ivan Miškeljin, iz Beograda. U ženskoj konkurenciji, pet minuta kasnije, na cilj je prva stigla Nóra Szabó, iz Budimpešte.

11321_1.jpg

Obraćajući se medijima nakon završetka polumaratona, zamjenica gradonačelnika Timea Horvát istaknula je kako je ova manifestacija jedinstvena po tome što su sudionici trčali stazom uz najznačajnije objekte i spomenike u našem gradu.

– Svi koji su danas sudjelovali u polumaratonu i drugim utrkama ušli su u povijest Subotice. Polumaraton je pružio priliku svim sudionicima upoznati se sa znamenitostima našega grada, jer je staza koncipirana tako da su natjecatelji, prolazeći pored zdanja i spomenika, mogli se upoznati s  poviješću Subotice, njezinom arhitekturom i poznatim ličnostima i sportašima – naglasila je Timea Horvát.

Pobjednici „Utrke zadovoljstva“ su Adrian Malagurski i Katarina Pohlod. Sportsko udruženje „Horizont“ i SU „Aktiv kids“ u okviru 1. Subotičkog polumaratona organizirali su i dvije utrke za djecu dobi od tri do deset godina. Djeca od tri i četiri godine natjecala su se na 100 metara, a djeca od pet do deset godina na 300 metara.

Polumaraton je organizirao SU „Horizont", a manifestaciju je podupro Grad Subotica.

11321_2.jpg