Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Vrijedna donacija iz Nizozemske za Opću bolnicu

04.09.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Opće bolnice dr. Slobodan Puškar, prisustvovali su danas primopredaji donacije bolničke opreme dopremljene iz Vughta, nizozemskog grada koji se nalazi u blizini Eindhovena.

11329_1.jpg

Gradonačelnik je, u tom povodu, izjavio da je riječ o vrijednoj donaciji koja se sastoji od 32 bolnička kreveta s madracima i noćnim ormarićima, bolničkog namještaja, stolica, posteljine, deka i medicinske opreme i da je osigurana na inicijativu i u organizaciji Eli van Meurs, njezina supruga Toma, sina Viktora i kćerke Eve.

– Zahvaljujem se gospođi Eli van Meurs i njezinoj obitelji na pomoći koju nam pružaju već po drugi put. Naime, sredinom srpnja 2015. godine slična donacija koju su osigurali za subotičku Opću bolnicu dopremljena je iz nizozemskog grada Bokstela. Vjerujem da će se ova uspješna suradnja nastaviti, tim prije što Eli van Meurs i njezina obitelj slobodno vrijeme i praznike redovito provode u svojoj kući na Paliću – naglasio je gradonačelnik Laban, i dodao da je želja dobročiniteljske obitelji ne objavljivati vrijednost ove donacije.

11329_2.jpg

Slobodan Puškar je naveo da je Opća bolnica dobila najmodernije krevete, s mogućnošću električnog micanja njihovih pojedinih segmenata, ormariće, invalidska kolica, posteljinu, što će, kako je rekao, pacijentima pružiti bolji komfor i kvalitetnije liječenje u Bolnici.

- Uz današnju i niz donacija koje smo ispratili tijekom ove godine, prije nekoliko dana od Pokrajinske vlade dobili smo sredstva za  gastroenterološku dijagnostiku, dakle novi kolonoskop. Ranije smo kompletirali očnu ambulantu s novom, najmodernijom opremom za dijagnostiku očnih bolesti tako da proces moderniziranja Bolnice teče kontinuirano. Angio-dvorana je, praktički, završena, čekamo još konačnu odluku zdravstvene inspekcije i samo je pitanje dana kad ćemo krenuti s dijagnostikom koronarne bolesti srca i liječenjem akutnog infarkta miokarda u Općoj bolnici Subotica – istaknuo je dr. Puškar. 

Donaciju iz Nizozemske pomogao je Grad Subotica, a transport uspješno realizirao „Bata trans” d.o.o. iz Trešnjevca.

11329_3.jpg