Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisan ugovor o prijenosu sredstava za nastavak financiranja rekonstrukcije Narodnog kazališta

08.09.2017.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Subotice Bogdan Laban potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o prijenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Gradu Subotici radi nastavka financiranja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade „Narodno pozorište–Narodno kazalište–Népszínház“ u Subotici. Za financiranje VII. faze projekta, u pokrajinskom proračunu je osigurano 223 milijuna dinara.

11346_1.jpg

– Zajedničkim radom i okupljanjem svih razina vlasti, sredstva za nastavak financiranja rekonstrukcije i dogradnje Narodnog kazališta u Subotici, osigurana su iz više izvora, što je potvrđeno i nedavnim potpisivanjem ugovora o prijenosu 111 milijuna dinara iz republičkog u pokrajinski proračun. Preostalih 112 milijuna dinara već je bilo osigurano u pokrajinskom proračunu – istaknuo je nakon potpisivanja ugovora direktor Kovačević i podsjetio da je Pokrajinska vlada zadužila Upravu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koordinirati aktivnosti i obavljati stručne poslove radi financiranja VII. faze ovog projekta.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je ukazao da je procijenjena vrijednost radova na VII. fazi ovog projekta oko 250 milijuna dinara, te da je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu.

– Time su osigurani svi neophodni preduvjeti za pokretanje javne nabavke za izbor izvođača radova koji će tijekom VII. faze radova izvoditi neophodne obrtničke, instalaterske i enterijerske radove, kao i ostale završne radove na pojedinim blokovima – naglasio je gradonačelnik Laban.

11346_2.jpg