Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz sporta

Pobjednički pokal reprezentaciji Srbije

05.09.2017.

Reprezentacija Srbije trijumfovala je na 24. Memorijalnom turniru „Stevan Vilotić – Ćele“. Orlići su u finalnoj utakmici bili bolji od Izraela - 3:1. Iako početak meča nije nagovještavao da će biti puno golova, igrači našeg nacionalnog tima su u drugom dijelu meča pokazali svoje umijeće i zasluženo osvojili pobjednički pokal. Strijelci za reprezentaciju Srbije bili su S. Jovanović u 40. i Joveljić u 73. i 90. minuti (iz penala), a Almog u 46. minuti za Izrael.

11354_1.jpg

Nakon finalnog meča uslijedila je dodjela pokala najboljim ekipama i pojedincima. Za najboljeg vratara proglašen je Aleksandar Popović iz Srbije, a plaketu mu je uručio Zdravko Jokić, direktor turnira.

Priznanje za najboljeg strijelca turnira zaslužio je Serhiii Buletsa iz Ukrajine, dok je trofej za najboljeg igrača otišao u ruke Strahinje Bošnjaka, kapetana pobjedničke ekipe. Priznanja su im uručili trener Slobodan Kustudić, odnosno proslavljeni nogometaš Aleksandar Trifunović.

Najtalentiraniji igrač reprezentacije Srbije je Dejan Joveljić, kome je priznanje predala Svetlana Vučić Vilotić. Za najuspešnijeg trenera priznanje je pripalo Milošu Velebitu, izborniku ekipe Srbije. I njemu je priznanje uručila Svetlana Vučić Vilotić, kćerka Stevana Vilotića ćeleta. Reprezentaciji Izraela pripao je trofej za fer-play „Ivica Kajdoči“ koje im je predao Božidar Spajić, sportski novinar i brat Ivice Kajdočija.

Trećeplasiranoj Ukrajini pokal je predala Svetlana Vučič Vilotić. Nemanja Simović, član Gradskog vijeća Grada Subotice zadužen za područje sporta i omladine uručio je pokal za drugo mjesto kapetanu Izraela Elionu Almogu, dok je pobjednički pokal u ime FSS kapetanu reprezentacije Srbije Strahinji Bošnjaku predao Zdravko Jokić.

11354_2.jpg