Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 11. sjednica Skupštine grada

04.10.2017.

U Velikoj vijećnici Gradske kuće danas je održana 11. sjednica Skupštine grada na kojoj su doneseni Zaključak o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju proračuna grada Subotice za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za blok 144 sjeverno od Segedinske ceste i istočno od ulice Partizanskih baza (nekadašnji kompleks vojarne „Kosta Nađ"), Odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana Subotica-Palić do 2030. godine i Odluka o uspostavljanju suradnje između Grada Subotice i Općine Berane, iz Crne Gore.

11395_1.jpg

Vijećnici su, među ostalim, donijeli i Odluku o izmjenama Odluke o osnivanju Ureda za mlade Grada Subotice, Odluku o stipendiranju studenata s područja grada Subotice i rješenja o imenovanju direktora JKP „Suboticaplin“, JP „Palić-Ludaš“, Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Na temelju Zakona o proračunskom sustavu, lokalno tijelo uprave mjerodavno za financije obvezno je redovito pratiti izvršenje proračuna i najmanje dva puta godišnje informirati mjerodavno izvršno tijelo lokalne vlasti, a obvezno po isteku šestomjesečnog odnosno devetomjesečnog razdoblja. Odluka o proračunu grada Subotice za 2017. godinu donesena je 28. prosinca 2016. godine od strane Skupštine grada Subotice. U razdoblju siječanj-lipanj 2017. godine proračun Grada Subotice raspolagao je sredstvima u visini od 2.712.271.510 dinara što iznosi 42,71 posto planiranog godišnjeg obujma. Uspoređujući s istim prihodima i primanjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine raspolagano je s 11,99 posto više sredstava.

Na sjednici je, na temelju provedenog javnog natječaja, na razdoblje od četiri godine, s početkom od dana stupanja na rad imenovanog, za direktora JKP „Suboticaplin“ imenovana Ildikó Zédi, a za direktora JP „Palić–Ludaš“ Márta Dobó. Za direktora Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje imenovan je Predrag Radivojević, dok je za direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ imenovan György Sugár.

Donesena su i rješenja o davanju suglasnosti na Izvješće o stupnju realizacije Programa poslovanja za 2016. godinu Društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalni deponij“ Subotica; JKP „Čistoća i zelenilo“; JKP „Dimnjačar“; JKP „Pogrebno“; JKP „Stadion“; JKP „Subotička toplana“; JKP „Subotičke tržnice“; JKP „Vodovod i kanalizacija“; Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje; JP „Palić Ludaš“ Palić, Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom prometu „Subotica-trans”; Društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“ Palić; JKP „Parking“ i  JKP „Suboticaplin“.

Usvojena su, također, i rješenja o davanju suglasnosti na Odluku o pokriću dijela gubitka iz ranijih godina za nekoliko javnih i javno-komunalnih poduzeća, kao i rješenja o davanju suglasnosti na odluku o raspodjeli dobiti i rješenja o davanju suglasnosti na Prvu i Drugu izmjenu Programa poslovanja za više subotičkih javnih i javno-komunalnih poduzeća.