Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Jača suradnja grada Subotice i Olimpijskog komiteta Srbije

11.10.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog vijeća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, sastali su se danas, u Gradskoj kući, s predsjednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidarom Maljkovićem, potpredsjednikom Žarkom Zečevićem i generalnim tajnikom OKS Đorđem Višackim. Tijekom radnoga posjeta Subotici, Maljković se susreo i s Tamašom Kajdočijem, osvajačem srebrne medalje na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine i višestrukim osvajačem medalja na juniorskim svjetskim i europskim prvenstvima u dizanju utega.

11404_1.jpg

Na sastanku kod gradonačelnika Labana, kojem su prisustvovali i predsjednik Saveza Srbije za dizanje utega Milan Mihajlović, kao i Tamaš Kajdoči s članovima njegova stručnog stožera, razgovaralo se o produbljivanju suradnje između Olimpijskog komiteta Srbije i grada Subotice, obzirom na to da iz Subotice dolazi aktualni olimpijski šampion u hrvanju, kao i veliki broj drugih vrhunskih sportaša.

Predsjednik OKS Maljković i gradonačelnik Bogdan Laban dogovorili su se da će grad Subotica osigurati dodatne prostorije za trening našem najboljem dizaču utega, kao i da će postojeće prostorije biti u potpunosti renovirane. Pored toga, lokalna samouprava u Subotici će u suradnji s Olimpijskim komitetom Srbije kroz program „Tokio 2020“ osigurati sve neophodne uvjete za kvalitetne pripreme, sportsko usavršavanje i nastup Tamaša Kajdočija na natjecanjima i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.