Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Sedamdeset godina UNICEF-a u Srbiji

16.10.2017.

Izložba fotografija, u povodu 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji, otvorena je na Trgu slobode, kod zgrade Narodnog kazališta. Izložbu su otvorili članica Gradskog vijeća zadužena za kulturu, Miroslava Babić, i Michel Saint-Lot, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji.

11412_1.jpg

Miroslava Babić je, u tom povodu, istaknula značaj UNICEF-a za Srbiju i dobru suradnju između UNICEF-a i Vlade Srbije.

– Nama je veoma drago da je upravo Subotica, nakon Beograda i Novog Sada, dobila priliku predstaviti ovu izložbu. Cilj je zapravo, probuditi svijest kod svih naših građana, i shvatiti koliko su važna ova djeca koja su naša budućnost te im omogućiti ostvarenje svih prava koja ne samo jedno dijete, nego sva djeca imaju, i to ne samo jedan dan, nego svakoga dana – rekla je Miroslava Babić.

Michel Saint-Lot je kazao kako je cilj izložbe da svako dijete ostvari korist od svega što njihova organizacija radi u području obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i razvoja.

– Tih sedam desetljeća suradnje UNICEF-a s nekadašnjom Jugoslavijom i današnjom Vladom Srbije je 70 godina partnerstva između UNICEF-a i ljudi Srbije. U Srbiji je uložen značajan napor i puno je učinjeno kako bi se unaprijedio položaj djece. Međutim, još uvijek ima stvari koje je potrebno uraditi. Primjerice, u području kakvoće obrazovanja, pristup kvalitetnom i inkluzivnom obrazovanju je još uvijek izazov. Također, i u području kvalitetne njege i brige prema najmlađoj djeci – naglasio je Michel Saint-Lot.

UNICEF, dodao je, surađuje i s gradom Suboticom, kako bi se osiguralo da svatko dijete živi u obitelji ili obiteljskom okružju. Sve to s ciljem smanjenja broja djece koja žive u ustanovama kako bi i ona živjela sa svojim obiteljima.

Izložba fotografija 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji prvotno je bila otvorena u Beogradu i Novom Sadu, a poslije Subotice bit će izložena u Nišu i Pirotu.

UNICEF je organizacija aktivna od 1946. godine, kako bi djelovala na najurgentnije potrebe djece. Nakon Drugog svjetskog rata i Srbija je sastavni dio povijesti UNICEF-a.