Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen Novogodišnji turnir u malom nogometu

07.11.2017.

Novogodišnji turnir u malom nogometu, 45. po redu, bit će održan od 10. prosinca 2017. do 14. siječnja 2018. godine, u Dvorani sportova. Prijave za sudjelovanje počinju od danas i trajat će do popune 32 ekipe, odnosno do 6. prosinca 2017. godine, kada će se obaviti ždrijeb za skupine turnira. Nagrada za osvojeno prvo mjesto će iznositi 400.000 dinara, za drugo 100.000 dinara, a za treće mjesto 50.000 dinara. Tradicionalni Novogodišnji turnir u malom nogometu ove godine prvi put organizira Sportski savez grada Subotice. Tehnički organizator turnira je JKP „Stadion”.

11449_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović je, na konferenciji za medije upriličenoj u tom povodu u Medija-centru Gradske kuće, rekao da ove godine postoji izmjena u odnosu na prethodno razdoblje, zbog usuglašavanja s novim Zakonom o sportu.

– Glavni organizator ovogodišnjeg turnira bit će Sportski savez Subotice, to nalaže zakon i mi smo tu obvezu usuglašavanja i uradili. Dosadašnji organizator, JKP 'Stadion', bit će tehnički organizator, dakle pružat će svu logističku potporu da ovaj turnir bude organiziran onako kako treba. Mi smo subotičku sportsku javnost navikli da je ovo jedan od najbolje organiziranih turnira u regiji i mislim da ćemo toj obvezi i tom zadatku moći odgovoriti i ove godine – naglasio je Simović.

Tajnik Sportskog saveza Subotice Goran Marinković je kazao da mu je drago što je Sportski savez preuzeo organizaciju ovako značajnog, tradicionalnog turnira koji svake godine okuplja veliki broj ekipa i za kojim vlada veliko zanimanje subotičke publike koja voli mali nogomet.

– Potrudit ćemo se nastaviti s uspješnom organizacijom kakva i dolikuje ovakvom natjecanju. Pokušat ćemo uvesti i par novina, a trenutačno su zanimanje pokazale i dvije ekipe iz inozemstva koje bi željele sudjelovati, što bi sigurno podiglo kakvoću turnira. Zahvaljujemo se Gradu kao i Sportskom savezu Vojvodine i Sportskom savezu Srbije koji nam daju potporu oko organizacije, kao i tvrtkama koje su ovaj Novogodišnji turnir prepoznale kao sportsku manifestaciju koja ima posebno zanimanje kod naših sugrađana. Nagrada za osvojeno prvo mjesto će iznositi 400.000 dinara, za drugo 100.000 dinara, a za treće mjesto 50.000 dinara – naglasio je Marinković, i dodao da će se utakmice na turniru igrati vikendom, sa stankama kada su praznici, tako da se neće remetiti kalendar treninga i utakmica sportskih klubova koji koriste Dvoranu sportova.

Direktor JKP „Stadion“, Robert Tot, rekao je kako se nada da će ovaj turnir i dalje biti uspješan te da očekuje da će izazvati veliko zanimanje građana.

– Ulaznice će se prodavati od početka turnira i one će koštati 100 dinara za cjelodnevni program – kazao je Tot.

Član Organizacijskog odbora Turnira, Dejan Vuković, rekao je da se kotizacija nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu i da iznosi 12.000 dinara i da se ekipe mogu prijaviti već od danas – u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice u zgradi Jadrana, svakog radnog dana od 8 do 15 sati – do popunjenja 32 ekipe, odnosno do 6. prosinca 2017. godine kada će se obaviti ždrijeb za skupine turnira.

– Ekipe će biti podijeljene u 8 skupin s po četiri ekipe. Ždrijebanje je 6. prosinca u Trofejnoj dvorani Sportskog saveza i bit će poludirigirano, pošto ćemo ekipe podijeliti u tri šešira po dosadašnjem plasmanu i tradiciji na Novogodišnjim turnirima. Igrat će se po svim futsal pravilima, osim što će i dalje ekipu sačinjavati šest igrača (5+1).  Vrijeme trajanja utakmice je dva puta po 20 minuta, a igrat će se loptom veličine broj četiri – kazao je Vuković.