Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručene nagrade đacima generacije za proteklu školsku godinu

07.11.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, načelnik Sjevernobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i rukovoditelj Školske uprave Sombor Borislav Staničkov danas su, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, svečano dodijelili nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola s teritorija Sjevernobačkog upravnog okruga za školsku 2016./17. godinu. Album „Znamenite ličnosti Srbije“ s kovanicama i knjigom dobilo je 18 srednjoškolaca i 40 osnovaca iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša.

11451_1.jpg

Današnji događaj dokaz je da uspjesi najboljih učenika nisu nezapaženi i da će i ubuduće imati potporu pri svakom novom ostvarenom rezultatu, rekao je gradonačelnik Laban obraćajući se nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i ravnateljima škola.

– Ovo je najbolji način za promovirati prave vrijednosti jer će, vjerujem, sadašnji đaci generacije u ne tako dalekoj budućnosti postati uspješni ljudi koji će jednog dana u različitim područjima trasirati put ove zemlje i ovog grada. Svojim trudom, radom, zalaganjem, znanjem vi ste zamisao vodilja i znak kuda i kako treba ići, ne samo za vaše vršnjake, nego i za naraštaje koje dolaze. Dodjela albuma ’Znamenite ličnosti Srbije’ s kovanicama i knjigom učenicima generacije trebao bi biti poticaj za vas da učite dalje, trudite se još više i da vam to bude smjernica koja će pokazati da ste na dobrom putu – istaknuo je Bogdan Laban.

Od vas očekujemo, dodao je, da i u budućnosti budete najbolji, a obrazovanje i dobar odgoj koje ste ponijeli iz domova otvorit će vam mnogo vrata i dati odlične prilike u životu.

11451_2.jpg

– Naša obveza je da vam, ulaganjem u obrazovanje, osiguramo što bolje uvjete za školovanje, ali i da vlastite snove ostvarite u našoj zemlji, da ne morate ići u druge države radi realizacije neke svoje zamisli i stvaranja obitelji. Zato se borimo za svako novo radno mjesto i novu investiciju – rekao je gradonačelnik Laban, poželivši istodobno učenicima puno uspjeha u daljnjem školovanju.

U ima Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić nazočne je pozdravio Dragi Vučković.

11451_3.jpg 

- Vlada Srbije, koja je područje inovacija, digitalizaciju i razvitak informacijskih tehnologija prepoznala kao prioritetne, prošle godine je izdvojila tri milijuna eura za inovativna znanja za tvrtke koje su poslije toga povećale produktivnost za 50 posto i povećali izvoz za pet puta. To je taj put koji sada gradimo da bi mi svi ostali ovdje, da bi i Srbija, i Subotica, i Bačka Topola i Mali Iđoš bili bolji s vama – naglasio je Vučković.

Borislav Staničkov je kazao da mu je čast što i ove godine može sudjelovati u svečanosti dodjeljivanja priznanja učenicima generacije, podsjetivši da od 2010. godine Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja skupa s poduzećem AD Politika iz Beograda dodjeljuje priznanja kovanice i biografije znamenitih ličnosti Srbije.

11451_4.jpg

- To je jedan mali dar koji treba najboljima biti poticaj za daljnji rad, a onima koji nastupaju također motiv za ići stazama onih koji su to osvojili. Znamo da nije uvijek lako učiti i da je, kako Aristotel kaže, korijen učenja ponekad gorak, ali je plod veoma sladak. Želim vam da u svojoj karijeri koja je pred vama uživate u slatkim plodovima učenja i u ime Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja čestitam vam na zasluženom priznanju – rekao je Staničkov.