Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zaključen Sporazum o suradnji između Grada Subotice i RGK Sjevernobačkog upravnog okruga

10.11.2017.

U Medija-centru Gradske kuće danas je zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između Gospodarske komore Srbije – Regionalne gospodarske komore Sjevernobačkog upravnog okruga i Grada Subotice. Sporazum su potpisali direktor RGK Sjevernobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović i član Gradskog vijeća zadužen za područje turizma, investicija i međunarodne suradnje, Srđan Samardžić.

11456_1.jpg

Srđan Samardžić je, u tom povodu, izjavio da je predmet Sporazuma suradnja između Komore i Grada Subotice radi ostvarivanja interesa svih gospodarskih subjekata koji obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost na teritoriju grada Subotice, pravnih i fizičkih osoba čije je sjedište na teritoriju našega grada i razmjene informacija i iskustava, koordiniranja rada i dogovaranja o pitanjima od zajedničkog interesa.

- Vrijeme u kojemu živimo nosi izazove i zahtjeve na koje uvijek moramo biti spremni odgovoriti. To je moguće samo zajedničkim trudom i sinergijom. Globalna ekonomija i tržište, uvjeti poslovanja na domaćem tržištu, monetarna i fiskalna politika kao i socijalne mjere nameću potrebu stalne komunikacije s gospodarstvenicima s ciljem da Grad, sukladno vlastitim mogućnostima i ovlastima, poslovno ozračje učini što povoljnijim za sve gospodarstvenike – istaknuo je Samardžić.

Suradnja lokalne samouprave i RGK Sjevernobačkog upravnog okruga je odlična, ocijenio je Samardžić, i dodao da će Grad Subotica, uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, u cilju privlačenja potencijalnih ulagača i što većeg broja turista u Suboticu i na Palić, i dalje raditi na promociji naših gospodarskih, turističkih i industrijskih potencijala.

Uz konstataciju da je ovo druga godina od desetljeća koju je Vlada Srbije odredila kao posvećena gospodarstvu, Slobodan Vojinović je podcrtao da su subotička lokalna samouprava i Regionalna gospodarska komora Sjevernobačkog upravnog okruga, kada je riječ o gospodarstvu, na potpuno istom zadatku.

– Sve što smo s Gradom Suboticom do sada radili na polju gospodarstva, sada krunišemo ovim sporazumom o poslovno-tehničkoj suradnji. Između nas nema konkurencije i mi se skupa trebamo braniti od druge ili tuđe konkurencije. Ovo je jedan korak koji će povući i Srbiju, zato što se Sporazum realizira između Grada Subotice, jedne od najozbiljnijih i najboljih lokalnih samouprava u našoj zemlji, i RGK Sjevernobačkog upravnog okruga koja je nositelj u komorskom sustavu Republike Srbije po novom zakonu. Ne priča se, dakle, slučajno u našoj zemlji da je sjever Vojvodine lokomotiva koja vuče gospodarstvo Srbije – naglasio je Vojinović.