Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zimska služba spremna za predstojeću zimu

15.11.2017.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević i direktor JKP „Čistoća i zelenilo”, Slobodan Milošev, nazočili su danas smotri Zimske službe na Gradskom deponiju JKP „Čistoća i zelenilo“. Ukupan planirani iznos za komunalnu djelatnost čišćenja i uklanjanja snijega i leda s općinskih cesta i ulica, trgova i drugih površina javne namjene na teritoriju grada Subotice za ovu godinu iznosi između 42 i 45 milijuna dinara.

11466_1.jpg

Timea Horvát je, u tom povodu, izjavila da se, sukladno Gradskoj odluci, komunalna djelatnost čišćenja i uklanjanja snijega i leda s gradskih cesta i ulica, trgova i drugih površina javne namjene na teritoriju grada Subotice (Zimska služba) obavlja u razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka i od 15. studenog do 31. prosinca, prema Programu koji donosi upravljač općinskih cesta i ulica – Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje.

– Zimska služba je u stanju pripravnosti i sve je spremno za eventualne intervencije. JKP ’Čistoća i zelenilo’ raspolaže s neophodnom mehanizacijom za čišćenje i uklanjanje snijega i leda s cijeloga teritorija grada. Zahvaljujem se rukovoditeljima javnih poduzeća i svima koji su u Zimskoj službi angažirani pod veoma nepovoljnim vremenskim uvjetima, te rade na održavanju cesta, ulica, trgova i prigradskih mjesnih zajednica – istaknula je Timea Horvát.

Predrag Radivojević je naveo da je Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje donijelo program rada Zimske službe za 2017/2018. godinu, da poduzeće ukupno upravlja s 233 kilometra lokalnih prometnica: 109 kilometara gradskih i 124 kilometra prigradskih prometnica i da je programom rada obuhvaćeno i čišćenje nogostupa i biciklističkih staza.

– Nadzorna tijela našega poduzeća tijekom zime će 24 sata pratiti stanja vremenskih prilika  i ovisno o njihovu razvoju davati naloge mjerodavnom JKP ’Čistoća i zelenilo’. U ovisnosti od količine padavina, za rad Zimske službe ove godine osigurano je između 42 i 45 milijuna dinara. Na mapi koju smo donijeli u ovom povodu vidi se u čijoj je ovlasti održavanje prometnica na teritoriju grada Subotice: crvenom bojom obilježene su lokalne ceste i ulice koje su u ovlasti Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, dok su plavom bojom označene ceste u ovlasti JP ’Putevi Srbije’ koje u njihovo ime održava tvrtka ’Vojput’ – naglasio je Radivojević, i dodao da je osigurana dovoljna količina zaliha abrazivnog materijala – industrijske soli i kamenog agregata.

11466_2.jpg

Prema riječima Slobodana Miloševa, mehanizacije i radnika ima dovoljno, a u slučaju potrebe bit će angažirano i dodatno ljudstvo.

– Za realizaciju programa čišćenja prigradskih i gradskih prometnica, kao i nadputnjaka naše poduzeće raspolaže s deset teških kamiona opremljenih ralicama i posipačima soli, specijaliziranim kamionima za čišćenje snijega, traktorima i kombiniranim radnim strojevima. U Zimskoj službi stalno je nazočna radna snaga kroz pripravnost i angažiranje u vidu 47 izvršitelja – rekao je Milošev.

11466_3.jpg