Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 12. sjednica Skupštine grada

16.11.2017.

U Velikoj vijećnici Gradske kuće održana je 12. sjednica Skupštine grada na kojoj je usvojen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju proračuna grada Subotice za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine i donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu grada Subotice za 2017. godinu, kao i Odluka o najvećem broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu lokalne samouprave grada Subotice za ovu godinu.

11467_1.jpg

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu grada Subotice za 2017. godinu donesena je uz 39 glasova „za“ i 13 „protiv“. Na temelju raščlambe očekivanog ostvarenja prihoda i primanja, raščlambe neophodnosti izmjene strukture rashoda i izdataka korisnika proračuna grada, obujam proračuna je predložen u visini od šest milijardi i 46 milijuna dinara. Ovim, drugim rebalansom obujam proračuna umanjuje se za 557,3 milijuna dinara, odnosno za 8,45 posto. Najveći dio tih sredstava preusmjeren je za sljedeću godinu za financiranje nekoliko kapitalnih projekata.

Ovoj odluci prethodila je prva točka Dnevnog reda koja se odnosila na donošenje Zaključka o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju proračuna grada Subotice za prvih devet mjeseci ove godine, koja je usvojena s 42 glasa „za“, 12 vijećnika je bilo „protiv“ dok je jedan bio „uzdržan“. U razdoblju siječanj-rujan 2017. godine proračun grada Subotice raspolagao je sa sredstvima u visini od 3.923.409.227 dinara, što iznosi 59,23 posto planiranog godišnjeg obujma. Uspoređujući s istim prihodima i primanjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, raspolagano je s 4,02 posto više sredstava.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada donesena je i Odluka o najvećem broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu lokalne samouprave grada Subotice za 2017. godinu. Ovom Odlukom o najvećem broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu državnih tijela, sustavu javnih službi, sustavu Autonomne pokrajine Vojvodine i sustavu lokalne samouprave za 2017. godinu, određeno je da najveći broj zaposlenih na neodređeno vrijeme za grad Suboticu, kao jedinicu lokalne samouprave, bude – 2158. 

Vijećnici su, također, usvojili i Odluku o donošenju plana generalne regulacije XIII. za zonu prostorne cjeline-dijela MZ „Dudova šuma“, „Novo selo“, „Gat“ i „Ker“, zatim Odluku o izmjeni Plana detaljne regulacije za dio prostora „Banje Palić“ na Paliću, Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za radnu zonu u naselju Mišićevo kao i Odluku o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Stari Žednik.

Većinom glasova usvojene su i točke dnevnoga reda koje se odnose na rješenja o razrješenju i imenovanju člana Školskog odbora u osnovnim školama „Matko Vuković“, „Miloš Crnjanski“, „Szécsényi István“, „Đuro Salaj“ i „Pionir“ Stari Žednik. Doneseno je i rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora Gimnazije „Svetozar Marković“.