Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U Sarajevu održan sastanak mreže „Partnerstva održivog razvitka jedinica lokalne samouprave“

23.11.2017.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, sudjelovao je na sastanku mreže „Partnerstva održivog razvitka jedinica lokalne samouprave“, koji je održan u Sarajevu 21. i 22. studenog 2017. godine u organizaciji Servisne službe za jedinice lokalne samouprave jednoga sveta (SKEW), a po nalogu njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj.

11489_1.jpg

Sastanak je namijenjen jedinicama lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine i Srbije koje sudjeluju u dvogodišnjoj pilot fazi projekta „Partnerstvo održivog razvitka lokalne samouprave“ s ciljem unaprjeđenja razmjene stručnog znanja i iskustva među jedinicama lokalne samouprave, prezentiranja izvještaja o iskustvima stečenim od početka radionica i utvrđivanja daljnjih koraka vezanih uz projekt.

Globalna tema bila je – Ciljevi održivog razvitka Agenda 2030. Naime, Ujedinjeni narodi su u rujnu 2015. godine usvojile Agendu za održivi razvitak do 2030 godine (17 ciljeva održivog razvitka), u kojima se ogleda ravnoteža tri dimenzije održivog razvitka: ekonomska, socijalna i ekološka.

Osim Subotice, kojoj su partnerski gradovi iz Njemačke München i berlinski okrug Treptow-Köpenick, u realizaciji ovog projekta iz naše zemlje sudjeluju još i Ruma, Zemun, Valjevo i Kragujevac.