Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeo 7. "Vinterfest"

05.12.2017.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, zamjenik predsjednika Skupštine grada Veljko Vojnić i direktorica JKP "Subotičke tržnice", Ilinka Vukoja, večeras su, na Trgu republike, otvorili sedmi po redu zimski vašar pod nazivom „Vinterfest". Ova, sada već tradicionalna manifestacija koja je prerasla u svojevrsnu božićno-novogodišnju atrakciju grada Subotice, održava se na prostoru tzv. „Malog korzoa”, u razdoblju od 5. prosinca 2017. do 13. siječnja 2018. godine.


11505_1.jpg  

Pozdravljajući izlagače i nazočne na božićno-novogodišnjem vašaru Timea Horvát je istaknula da Subotičani ovu manifestaciju prihvaćaju kao sastavni dio božićno-novogodišnjeg ozračja, a za goste Subotice u vrijeme blagdana „Vinterfest” je prava atrakcija.

- Zato, uz sve što je do sada postignuto, moramo i nadalje raditi na promociji ove tradicionalne manifestacije izvan Subotice, kako u funkciji unaprjeđenja turističke ponude, tako i da bismo još bolje i više predstavili osobitosti ovog kraja kada je riječ o gastronomiji, domaćoj, organskoj hrani,  rukotvorinama i proizvodima starih obrta – naglasila je Timea Horvát.

Veljko Vojnić je rekao da je nedavno došao iz Osijeka gdje je vidio da na njihovom najvećem trgu u starom gradu održavaju isti ovakav božićno-novogodišnji vašar.

- Vidio sam i u slovačkom gradu Nitri da održavaju, po sadržaju, gotovo identičan božićno-novogodišnji vašar. Svi srednjoeuropski gradovi imaju ovakve božićno-novogodišnje vašare i zato smo ponosni što i Subotica održava ovu srednjoeuropsku tradiciju – istaknuo je Veljko Vojnić.

Tematika ovogodišnjeg zimskog vašara, na kojem će se na oko 70 objekata predstaviti oko 80 izlagača iz našeg grada i nekoliko mjesta s područja AP Vojvodine je očuvanje tradicija narodnih rukotvorina, promocija različitih obrtničkih proizvoda, domaće i organske hrane i gastronomska ponuda tradicionalnih jela regije.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Muzičke škole iz Subotice.

11505_2.jpg