Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Na Paliću održana Utrka Djedova Božićnjaka

09.12.2017.

Tradicionalna, devetnaesta po redu Utrka Djedova Božićnjaka održana je danas na Paliću. Okupila je više od tisuću sudionika svih naraštaja. Za razliku od prošle godine kada je utrka imala humanitarnu značajku, ovoga puta kotizacije nije bilo, a jedini uvjet za sudjelovanje bio je kostim ili kapa Djeda Božićnjaka.

11517_1.jpg

- Drago nam je da po ovom prelijepom, sunčanom danu vidimo veliki broj trkača, što su mnogi došli ovdje provesti obiteljsko prijepodne – rekla je zamjenica gradonačelnika Timea Horvát i proglasila start utrke.

Trčalo se kružnom stazom oko Palićkog jezera, prateći velikog soba na čelu kolone koji je pokazivao put. Pobjednici utrke su svi Djedovi Božićnjaci, odnosno natjecatelji koji su stazu istrčali za sat vremena. U znak sjećanja na ovu utrku, svi sudionici dobili su medalje.

Na Velikoj terasi postavljena je izložba dječjih radova na temu zime i praznika, a održane su i kreativne radionice za najmlađe.

Organizatori utrke su poduzeće „Park Palić“, Ultramaraton klub „Paligo Palus“ s Palića, Mjesna zajednica „Palić“ i Grad Subotica.